Cum sunt spionate firmele mici
Firmele mici şi mijlocii se află în vizorul atacatorilor cibernetici, care au lansat o adevărată ofensivă la nivel global.
Potrivit celui mai recent raport Kaspersky Lab efectuat la nivel global, numărul ameninţărilor pentru dispozitive mobile s-a triplat în al doilea trimestru al anului 2015, ţinta acestor atacuri de spionaj fiind companiile mici şi mijlocii, scrie curierulnational.ro.
Datele Kaspersky Lab arată că 51% din atacurile online care au fost blocate de produsele companiei au provenit din Rusia. Alte ţări care s-au numărat printre principalele surse de malware sunt SUA, Olanda, Germania, Franţa, Insulele Virgine, Ucraina, Singapore, Regatul Unit şi China.
Potrivit furnizorului de soluţii de securitate, în al doilea trimestru al anului 2015 au apărut 291.800 de programe malware noi ce vizau dispozitivele mobile – de 2,8 ori mai multe decât în trimestrul anterior. 1 milion de pachete de malware pentru dispozitive mobile au fost instalate în al doilea trimestru, de 7 ori mai multe decât în T1, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
Operaţiunile de mobile banking au rămas ţinta principală a atacurilor. Raportul din primul trimestru al anului 2015, realizat de Kaspersky Lab, menţiona malware-ul Troian-SMS.AndroidOS.OpFake.cc, care era capabil să atace nu mai puţin de 29 de aplicaţii bancare şi financiare. Cea mai recentă versiune a malware-ului, care a apărut în trimestrul al doilea, poate ataca 114 (de patru ori mai multe) aplicaţii bancare şi financiare. Scopul său principal este de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor, cu care să atace, printre altele, aplicaţii de e-mail populare.