[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Cum ar putea un cablu de iPhone să compromită dispozitivul

Experții în securitate informatică au demonstrat cum ar putea un cablu de iPhone aparent obișnuit să fie folosit pentru a compromite dispozitivul.

Experții în securitate cibernetică avertizează și descurajează puternic împrumutarea încărcătorului pentru telefon de la un străin. Charles Henderson, șeful X-Force Red la IBM Security, explică motivele acestei avertizări. „Dacă ați călători și v-ați da seama că ați uitat să vă împachetați lenjeria, nu ați întreba toți tovarășii voștri de drum dacă vă poate împrumuta lenjeria. Ați merge la un magazin pentru a cumpăra una nouă”, spune el, citat de evz.ro.

Potrivit lui Henderson, la fel este și pentru încărcătoarele de telefon. Infractorii cibernetici au dezvoltat o tehnologie de deturnare a datelor din telefoane prin încărcătoare. Și asta, prin instalarea unui cip microscopic în cablu. Apoi, hackerii pot pirata cu ușurință orice telefon sau dispozitiv.

Acest software piratat poate fi apoi dezactivat pentru a șterge orice probă de hacking.  Cu toate acestea, hackerul trebuie să se afle la câțiva metri de victimă pentru ca acea conexiune să fie stabilită și să reușească să o distragă, astfel încât să nu acorde atenție invitației care apare pe ecran.

Pare un cablu legitim şi funcționează la fel ca unul. Nici măcar computerul nu va observa diferenţa. Până când eu, ca atacator, nu preiau controlul wireless al cablului“, a declarat cercetătorul de securitate cunoscut sub numele de MG, care a făcut aceste cabluri pentru conferinţa anuală de hacking Def Con, scrie monitoruldegalati.ro.

Astfel de cabluri sunt momentan confecţionate manual de pasionaţi în domeniul securităţii cibernetice, iar costul unei astfel de unelte ajunge la 200 de dolari, în cazul cablurilor dedicate Apple, care ar fi cel mai greu de modificat din tot ce există pe piaţă.

Din fericire, această tehnologie nu s-a extins foarte mult pe piață. Momentan, atacuri anonime în masă folosind un astfel de cablu nu sunt o amenințare imediată. Henderson spune că dacă acest atac a fost observat de cineva înseamnă că este un atac cu țintă precisă, conform breitbart.com.

Henderson a avertizat că deși încă nu s-a văzut o răspândire a atacului, asta nu înseamnă că nu se va produce deoarece acesta funcționează. Cea mai bună protecție presupune folosirea încărcătorului propriu atunci când rămânem fără baterie la telefon.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019