HomeStiriSecuritate ITConferința de securitate cibernetică RSA: Tehnologiile și produsele care contează acum
conferinta-de-securitate-cibernetica-rsa-tehnologiile-si-produsele-care-conteaza-acum

Conferința de securitate cibernetică RSA: Tehnologiile și produsele care contează acum

conferinta-de-securitate-cibernetica-rsa-tehnologiile-si-produsele-care-conteaza-acumConferința de securitate cibernetică RSA 2018, care s-a desfășurat în perioada 16-20 aprilie, a abordat ideea că cei care apără securitatea ciberntică o pot apăra acum, în prezent.

Tema de bază a discuțiilor a fost faptul că profesioniști în securitatea IT pot obține un avantaj împotriva hackerilor. Această idee a fost bine reprezentată de motto-ul conferinței: Now Matters (Acum contează). Premisa de bază este că prin a face lucrurile acum, se va putea vedea o diferență în viitor, adică urmarea unor pași potriviți și investirea în tehnologiile potrivite acum, securitatea cibernetică va fi mai bună în viitor, scrie eweek.com.

Rohit Ghai, Președinte al RSA, a spus la conferință că atacurile cibernetice care sunt oprite cu succes nu ajung niciodată pe prima pagină a ziarelor, ci de fapt doar împiedică publicarea unei știri despre un incident cu impact negativ.

Tom Corn, senior vice president and GM of security products al VMware, discutând pe aceași temă, a precizat că nimeni nu trebuie să cunoască mai bine rețeaua unei companii decât compania însăși și că asta ar trebui să fie un avantaj pentru cei care apără compania de hackeri.

cu ocazia conferinței RSA, mai mulți furnizori și-au prezentat noile produse, scrie csoonline.com.

Iată câteva dintre cele mai interesante produse și instrumente prezentate:

Platforma Cybersecurity Asset Management, o platformă care oferă vizibilitate asupra dispozitivelor conectate la rețea și asupra instrumentelor de administrare folosite, inclusiv sistemele de autentificare, firewall și multe altele.

beSOURCE, o aplicație de testare a securității destinată dezvoltatorilor.

HaXM este o platformă care simulează atacuri de tipul APT – advanced persistent threat.

Redback este un dispozitiv destinat monitorizării securității aparatelor conectate la internet.

Starlight este un sistem de detecție a breșelor, ce poate dtecta o breșă de securitate în câteva minute.

GDPR Data Risk and Endpoint Readiness Assessments este un software care oferă o evaluare gratuită a respectării regulamentului GDPR de către organizațiile mai mici care vor să verifice asta.

 

 

 

Share With: