404 Not Found


nginx
Computere infectate. Pe ce loc e România? - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Computere infectate. Pe ce loc e România?

România se află pe locul doi în lume, după India, în ceea ce priveşte numărul de computere infectate cu viruşi informatici.

 

Informaţia a fost lansată de Bitdefender, care citează datele QuickScan, scaner-ul de securitate al companiei ce identifică ameninţările informatice active prin verificarea zonelor critice din computere. Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de computere infectate sunt în India (rată de infecţie de 14,48%), România (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) şi Franţa (7,47%). Statisticile reflectă doar infecţiile pe computere care rulează deja o soluţie de securitate – plătită sau gratuită, transmite Agerpres.

În lume, potrivit documentului, cel puţin unu din zece computere echipate cu o soluţie antivirus este infectat cu viruşi. ‘Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicaţia pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel puţin un tip de software periculos. Studiul mai arată că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce şi-a încheiat ciclul de viaţă în iulie 2010) până la Windows 8 – cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft’, se arată în document.

Potrivit acestuia, numărul de infecţii găsite pe fiecare platformă este proporţional cu cota de piaţă a fiecărei ediţii de Windows.

”În mai puţin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infecţii sporadice la mai mult de 145 de milioane de ameninţări cunoscute, o rată de 40.000 de viruşi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriaşă pe soluţiile antivirus şi creşte probabilitatea unor infecţii în cazul în care antivirusul şi sistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie, obţinută printr-o scanare online, ar putea identifica incidentele de securitate înainte de a produce efecte asupra utilizatorului”, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Datele arată că 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate.

‘Windows XP, ce îşi va încheia ciclul de viaţă anul viitor în aprilie, este încă folosit masiv şi are o rată de infecţie de 12,8% dintre sistemele scanate. Trecând la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 şi o altă soluţie de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre maşinile cu Windows 8 au fost găsiţi viruşi’, arată Bitdefender

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019