HomeStiriSecuritate ITCompaniile sacrifică securitatea telefoanelor mobile la locul de muncă
companiile-sacrifica-securitatea-telefoanelor-mobile-indiferent-de-riscuri

Companiile sacrifică securitatea telefoanelor mobile la locul de muncă

companiile-sacrifica-securitatea-telefoanelor-mobile-indiferent-de-riscuriMulte firme nu iau măsuri de securitate de bază când permit angajaților să vină cu dispozitivul mobil personal la locul de muncă, sunt rezultatele unui studiu realizat de Verizon.

93% dintre organizații recunosc că dispozitivele mobile reprezintă o amenințare de securitate în creștere. Cu toate acestea, multe dintre organizații nu reușesc să se protejeze folosind cele mai obișnuite măsuri de precauție, conform unui raport recent al Verizon, scrie newsday.com.

Aproape o treime dintre respondenți au recunscut că au sacrificat securitatea dispozitivelor mobile pentru a îmbunătății performanța afacerii.
Justin Blair, angajat în cadrul Verizon, este de părere că companiile nu se simt confortabil cu măsurile de precauție pe care trebuie să le ia pentru a menține securitatea.

Malware, ransomware și furtul sau pierderea de dispozitive a apărut ca fiind cele mai mari amenințări care îngrijorează companiile, și cel mai probabil pot cauza incidente, conform raportului Verizon intitulat „2018 Mobile Security Index”.

În cazul a 32% dintre organizaţii, securitatea dispozitivelor mobile are de cele mai multe ori o importanţă secundară. Această decizie a condus la pierderi de date sau la perioade de nefuncţionare a infrastructurii business (în 45% din cazuri), faţă de cei care au prioritizat securitatea (19%), scrie economica.net.

Pe acest fond, raportul Verizon arată că utilizarea greşită de către angajaţi, indiferent dacă este determinată de intenţii maliţioase deliberate sau provocată de erori neglijente, este considerată un risc cibernetic de circa 80% dintre organizaţii.

Companiile care implementează patru practici de securitate cibernetică specificate de Verizon sunt în minoritate. Aceste practici sunt modificarea parolelor implicte, folosirea unui VPN când angajatul folosește rețele publice de internet, accesul angajaților la rețeaua companiei în funcție de necesități și verificarea regulată a sistemelor de securitate. Aceste măsuri le iau doar una din șapte companii care au participat la studiu, conform silicon.es.

De asemenea, daor 4 din 10 companii combină modificarea parolelor setate din fabrică cu atentificarea în doi pași. Mai puțin de jumătate dintre companii folosesc criptarea și o treime utilizează securitatea endpoint pe dispozitivele mobile. În plus, jumătate dintre companii au o politică de folosire a Wi-Fi-ului public.

 

 

 

Share With: