HomeStiriSecuritate ITCompania Uber, acuzată că permite spionarea călătorilor
compania-uber-acuzata-ca-permite-spionarea-calatorilo

Compania Uber, acuzată că permite spionarea călătorilor

compania-uber-acuzata-ca-permite-spionarea-calatoriloWard Spangenberg, expert în securitate și fost angajat al Uber a dat în judecată compania și a dezvăluit că aceasta își spionează utilizatorii serviciului.

Uber e o alternativa la taxi in multe orase din lume, inclusiv din Romania, dar serviciul de ride-sharing a provocat si unele controverse. Cea mai recenta acuzatie se refera la faptul ca unii angajati au reusit sa urmareasca utilizatorii prin intermediul aplicatiei, inclusiv vedete si politicieni, scrie ziare.com.

Ward Spangenberg este expert în securitate și fost angajat al Uber. El a dat în judecată compania și a dezvăluit că aceasta își spionează utilizatorii serviciului.

Functia care permite urmarirea utilizatorilor fara acordul lor se numeste “God View” si a intrat in atentia presei inca de-acum doi ani, cand au existat mai multe acuzatii ca angajatii companiei de ride-sharing o pot folosi pentru incalcarea intimitatii pasagerilor.

Insa iata ca acuzatiile au reaparut si nu mai putin de 5 fosti angajati ai companiei au confirmat ca si acum se poate face asa ceva, transmite BGR.com, ciatat de ziare.com .

Dar nu e singurul lucru controversat pe care il sustine Samuel Ward Spangenberg. El a mai aratat, in documentele depuse la tribunal, ca Uber sterge fisiere pe care e obligat prin lege sa le pastrze, dar si ca are capacitatea de a cripta de la distanta calculatoarele companiei atunci cand oficialii americani vin in inspectie sau cand fac raiduri, impiedicand astfel extragerea datelor.

Uber se apara sustinand ca prin aceasta aplicatie clientii vor fi urmariti, prima oara, in momentul in care solicita o cursa Uber, si inca cinci minute dupa sfarsitul calatoriei. O masura care va ajuta la o localizare mai buna a utilizatorilor si le va imbunatatii securitatea. Insa pricipalul argument al update-ului ar fi impiedicarea soferilor -care ii taxeaza in plus pe pasageri – sa-si inchida telefonul in minutele suplimentare, scrie national.ro.

Spangenberg spune că a fost concediat de Uber după ce a avertizat compania că încalcă protecția datelor și legile de confidențialitate pentru consumatori. El a dat compania în judecată pentru o închidere a contractului de muncă ilegală, scrie 9to5mac.com.

Uber neagă toate acuzațiile aduse de Spangenberg.

 

 

 

Share With: