HomeStiriSecuritate ITCompania de securitate Kaspersky ar fi compromis o operațiune secretă a SUA
compania-de-securitate-kaspersky-ar-fi-compromis-o-operatiune-secreta-a-sua

Compania de securitate Kaspersky ar fi compromis o operațiune secretă a SUA

compania-de-securitate-kaspersky-ar-fi-compromis-o-operatiune-secreta-a-suaKaspersky Lab ar fi compromis o operațiune secretă a Statelor Unite împotriva ISIS.

Kaspersky Lab, lider mondial în securitate cibernetică, e acuzat că a compromis o operațiune secretă a Statelor Unite împotriva ISIS printr-un raport în care dă de gol instrumentele folosite de americani. Operațiune de spionaj cibernetic americană viza membri ai grupărilor teroriste ISIS și al-Qaida, scrie playtech.ro.

Kaspersky, în raportul publicat, a dat de gol scopurile programului Slingshot, care îi permite compromiterea a mii de computere și dispozitive mobile din întreaga lume. Se folosește această tehnică pentru a strânge informații din mai multe țări din Africa și Orientul Mijlociu (Afganistan, Irak, Kenya, Sudan, Somalia, Turcia și Yemen).

CyberScoop, o companie importantă de media axată pe știri despre securitate cibernetică și noutăți din domeniul IT, a aflat că raportul Kaspersky Lab despre o campanie malware internațională numită „Slingshot”, ce a fost publicat pe 9 martie 2018, a deconspirat o operațiune de spionaj cibernetic a SUA în domeniul contraterorismului, conform ziarulnational.md.

Kaspersky nu a atribuit „Slingshot” niciunei țări în raportul său, descriind acțiunea doar ca o amenințare persistentă avansată (APT). Dar oficiali ai serviciilor de informații americane au declarat pentru CyberScoop că „Slingshot” reprezintă un program militar al SUA, desfășurat de unitatea pentru operațiuni speciale (JSOC), o componentă a comandamentului SOCOM.

Campania complexă, despre care cei de la Kaspersky spun că a fost activă timp de cel puțin șase ani, a permis răspândirea unui program malware extrem de invaziv, care ar putea sifona cantități mari de date din dispozitivele infectate.

„Slingshot” a ajutat comunitatea de informații din SUA să colecteze date despre teroriști prin infectarea computerelor pe care aceștia le folosesc în mod obișnuit.

Mai mulți oficiali americani se tem că deconspirarea acestei operațiuni ar putea face ca SUA să piardă accesul la un program de supraveghere valoros, pe durată lungă, și să pună în pericol viețile soldaților.

 

 

 

Share With: