HomeStiriSecuritate ITCompania de securitate cibernetică Avast a debutat la bursa de la Londra
compania-de-securitate-cibernetica-avast-a-debutat-la-bursa-de-la-londra

Compania de securitate cibernetică Avast a debutat la bursa de la Londra

compania-de-securitate-cibernetica-avast-a-debutat-la-bursa-de-la-londraBursa de la Londra a anunțat, pe 10 mai, că urează bun-venit furnizorului de securitate cibernetică Avast.

Bursa de la Londra a adăugat Avast pe segmentul premium de pe piața principală. Avast este compania din domeniul tehnologiei are cea mai mare ofertă publică inițială (initial public offering-IPO) din Europa, în 2018, și de până acum și se situează între primele cinci companii din domeniul tehnologiei cu cea mai mare ofertă publică inițială din toate timpurile care participă la Bursa de la Londra, scrie leaprate.com.

Oferta publică inițială a Avast o eclipsează pe cea a competitorului Sophos care a debutat în 2015. Avast a scăzut prețul acțiunilor la debutul său, dar tot s-a clasat în primele cinci companii din domeniul tehnologiei după oferta publică inițială, având o valoare de 2,4 miliarde de lire sterline, scrie channelweb.co.uk.

Furnizorul de securitate cibernetică a anunțat încă din luna aprilie că va debuta la Bursa din Londra.

Vincent Steckler, CEO al Avast, a spus că este mândru că compania are cea mai mare ofertă publică inițială din Europa anul acesta și a calificat această lansare ca fiind „o etapă semnificativă”.

„Pe măsură ce numărul de atacuri cibernetice din întreaga lume continuă să crească dramatic, concentrarea  pe dezvoltarea de produse de securitate premiate pentru a ajuta la protecția vieților digitale ale oamenilor nea permis să creștem afacerea într-o companie de securitate cibernetică numărul unu în lume, cu mai mult de 435 de milioane de utilizatori la nivel mondial,” a declarat Steckler.

Compania a mai încercat să se lanseze pe bursa Nasdaq în 2012, dar nu a reușit.

 

 

 

Share With: