[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Cloud Security Alliance publică cele mai bune practici pentru securitatea Big Data

Cloud Security Alliance (Alianța de Securitate Cloud) a publicat un raport cu cele mai bune 100 de practici pentru securitatea Big Data și a cloud-ului.

Termenul de „big data” se referă la cantități uriașe de informații digitale pe care companiile și guvernele le colectează. Aceste date cuprind informații despre oameni și mediu.

Big Data este un bine pentru afaceri din lumea întreagă, dar beneficiile au un preț. Cu cât stochează mai multe date, cu atât sunt mai vulnerabile la potențiale breșe de securitate. Breșele de informații pot costa enorm când se întâmplă. Un raport al IBM cu privire la costul breșelor de informații din 2016 a descoperit că  costul total al unei breșe de informații a crescut de la 3.4 milioane de dolari la 4 milioane de dolari în ultimul an, ceea ce face securizarea informațiilor un scop important pentru orice companie care a investit în el, scrie siliconangle.com.

Adresându-se acestor companii, Alianța de Securitate Cloud a oferit vinerea trecută un nou raport în care oferă 100 cele mai bune practici pentru securitatea Big Data și cloud.

Alianța de Securitate Cloud este o grupare care se axează pe promovarea celor mai bune practici referitoare la securitate în cloud computing. Printre membrii săi se numără Amazon Web Services, Microsoft, Red Hat Inc. și VMware Inc.. Într-un alt raport recent, Alianța de Securitate Cloud a oferit cele mai mari zece provocări pentru securitatea Big Data, iar primele zece cele mai bune practici din noul raport detaliază cum pot fi învinse aceste provocări.

„Raportul oferă o listă detaliată a celor mai bune practici care ar trebui să fie urmate de furnizorii de servicii Big Data pentru a-și întări infrastructura,” precizează Alianța de Securitate Cloud, relatează information-management.com.

Una dintre practici este asigurarea încrederii cu ajutorul unei autentificări care verifică autenticitatea celui care se loghează dar și cea a platoformei.

O altă practică de securitate este verificarea conformității politicilor de securitate predefinite și constă în verificarea periodică a propietăților de securitate ale contului fiecărui lucrător.

Dez-indentificarea datelor poate fi făcută pentru a preveni o asciere dintre datele unui subiect și datele din afară. Datele de identificare ale personalului trebuiesc mascate sau șterse.

Pentru a evita atacurile din cloud sau medii virtuale este recomadată construirea unui framework care să detecteze nodurile introduse în sistem prin crearea de instantanee ale unor noduri legitime.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019