HomeStiriSecuritate ITCisco susține că a creat o soluție de detactare malware pentru traficul criptat din rețea
cisco-sustine-ca-a-creat-o-solutie-de-detactare-malware-pentru-traficul-criptat-din-retea

Cisco susține că a creat o soluție de detactare malware pentru traficul criptat din rețea

cisco-sustine-ca-a-creat-o-solutie-de-detactare-malware-pentru-traficul-criptat-din-reteaCisco a dezvăluit un nou sistem inteligent care folosește machine learning ppentru a analiza traficul criptat al rețelei.

Software-ul de analiză a traficului criptat al rețelei poate sorta informațiile pentru a descoperi semne legate de apariția unui software malițios, scrie businessinsider.com.

Serviciul a fost prezentat marți și, confrom Cisco, poate detecta malware-ul din traficul criptat cu o acuratețe de 99%.

Encrypted Traffic Analytics al Cisco rezolvă o provocare de securitate a rețelei care înainte s-a crezut a fi de nerezolvat,” a spus David Goeckeler, vicepreședinte executiv și manager general de rețea și securitate, în cadrul unui eveniment media care a avut loc în San Francisco, SUA.

Malware-ul trimis prin intermediul fișierelor criptate este o sursă majoră de breșe de securitate. Cei care lucrează în domeniul tehnologiei se luptă să detecteze astfel de malware fărăr să decripteze fișiere, ceea ce înseamnă că au de-a face cu un schimb între securitate și confidențialitate.

Tehnologia anti-malware face parte din Digital Network Architecture (DNA) a Cisco, noul portofoliu de software și hardware de rețea. Pe lângă Encrypted Traffic Analytics, Cisco a dezvăluit și DNA Center, un panou de control software care permite echipelor IT să administreze mii de dispozitive ale rețelei care nu au nimic în comun, prin intermediul unei singure interfețe.

În plis, Cisco și-a prezentat noua serie de switch-uri Catalyst 9000. DNA Center și serviciile anti-malware sunt oferite într-un abonament suplimentar pentru aceste noi switch-uri.

Ceo-ul Cisco Systems, Chuck Robbins, a denumit „noua rețea” – un sistem de rețea intuitiv care anticipează acțiunile, oprește amenințările de securitate și continuă să evolueze și să învețe. Robbins spune că noua platformă aduce o metodologie bazată pe abonament pentru portofoliul principal al rețelei, conform crn.com.

Robbins crede că această metodă dezvoltată de Cisco redefinește rețeaua pentru următorii 30 de ani, considerând că astfel se construiește rețeau viitorului.

Confrom networkworld.com, Cisco a lansat în total cinci noi tehnologii care săs suțină noul model de rețea. acestea sunt:

1. DNA Center

2. Software Defined Access

3. O platformă de analiză a rețelei

4. Encrypted traffic analytics

5. Switch-urile Catalyst 9000

 

 

 

Share With: