HomeStiriSecuritate ITCisco și IBM anunță un parteneriat în domeniul securității cibernetice
cisco-si-imb-anunta-un-parteneriat-in-domeniul-securitatii-cibernetice

Cisco și IBM anunță un parteneriat în domeniul securității cibernetice

cisco-si-imb-anunta-un-parteneriat-in-domeniul-securitatii-ciberneticeLa sfârșitul lunii mai Cisco și IBM au anunțat un parteneriat care deschide o cale de colaborare între echipele de securitate internă și o integrare a produselor de securitate.

Echipele de cercetare a securității cibernetice ale Cisco și IBM au creat o linie deschisă de comunicare pentru prevenirea atacurilor cibernetice, conform fortune.com.

Cisco și IBM s-au decis să își unească forțele pentru a face schimb de informații între echipele interne de cercetare în momentul investigării deturnărilor majore. Cele două companii plănuiesc să adauge și o integrare a produselor care fac parte din portofoliile lor din acest an.

Ceea ce face ca acest parteneriat să fie notabil este faptul că implică două dintre cele mai mari companii din securitatea cibenetică. Securtatea cibernetică generează profituri mai mari de două miliarde de dolari pentru fiecare în parte. Echipele de cercetare care își unesc forțele sunt Talos de la Cisco și X-Force de la IBM, două echipe cu în jur de 300 și respectiv peste 100 de membrii. Companiile cred că astfel vor putea răspunde mai repede la atacuri și își vor proteja clienții.

Cisco și IBM fac parte și din primele zece companii care achiziționează noi companii specializate în securitatea cibernetică, având împreună 40 de achiziții în total. Astfel, cele două companii și-au adăugat în echipelel lor cei mai buni și talentați profesioniști în securitate. De exemplu, doar IBM Security are mai mult de 8.000 de angajați la nivel global, scrie csoonline.com.

Una dintre problemele principale care afectează echipele de securitate este înmulțirea de unelte de securitate care nu comunică între ele și nu se integrează, se precizează în comunicatul care anunță parteneriatul.

O cercetare recentă a Cisco, care a vizat 3.000 de CIO (chief security officers), a descoperit că 65% dintre organizații folosesc între șase și 50 de produse de securitate diferite. O administrare atât de complexă suprasolicită echipele de securitate și poate duce la potențiale goluri în securitate.

 

 

Share With: