404 Not Found


nginx
Cisco: În România există o criză a specialiştilor în securitate cibernetică - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Cisco: În România există o criză a specialiştilor în securitate cibernetică

Ovidiu Neghina, Cyber Security Sales Specialist la Cisco Romania spune că ne confruntăm cu o criză a specialiștilor în securitate cibernetică în România, dar și la nivel global.

Cererea de profesionisti specializati in securitatea cibernetica a crescut extraordinat de mult in ultimii ani, ca urmare a faptului ca atacurile cibernetice au devenit in ultimii zece ani foarte complexe, iar specialistii in securitate avertizeaza de mult timp ca un simplu antivirus numai este suficient pentru a te proteja de hackeri, fie ca vorbim despre companii sau despre dispozitivele de acasa. De asemenea, pe masura ce numarul dispozitive mobile conectate la internet a crescut, si atacurile cibernetice au crescut ca numar si in intensitate. Daca in urma cu zece ani, se vorbea doar de virusi, in prezent, atacurile pot lua diverse forme: ransomware, pishing, spyware, cryptominig, malvertising, malware, botnets si altele, scrie manager.ro.

In Romania, dar si la nivel global, nu exista suficienti oameni in IT care sa stie sa protejeze organizatiile in cazul unui atac cibernetic“, e declarat Ovidiu Neghina, Cyber Security Sales Specialist la Cisco Romania, subsidiara locala a celui mai mare furnizor de echipamente si servicii pentru retele din lume.

Una dintre principalele provocări cu care se confruntă organizațiile în materie de securitate informatică, în prezent, este detectarea rapidă a unei breșe de securitate și remedierea eficientă a acesteia, scrie economica.net.

Prin urmare, a crescut și cererea de profesioniști specializați în securitatea cibernetică, însă organizațiile continuă să se lupte cu găsirea sau dezvoltarea de talente cu competențe în acest domeniu.

De altfel, hacking-ul a devenit deja o industrie, care evoluează continuu, iar hackerii sunt din ce în ce mai bine pregătiți și mai periculoși. Există platforme online, care funcţionează asemenea unei burse unde se tranzacţionează vulnerabilităţi din sisteme IT.

Această problemă a fost semnalată și în trecut la nivel mondial, dar și la noi în țară. Spre exemplu, Anton Rog, director general în cadrul Centrului Naţional CYBERINT al SRI, a declarat în cadrul Congresului CyberSecurity Romania de la Sibiu, din septembrie 2018: “Noi suntem un serviciu de informaţii, dar am constatat în ultimul timp că nu este suficient să ne ocupăm strict de criminalitatea cibernetică, statală, teroristă şamd, am înţeles că trebuie să creăm în România o masă critică de specialişti dintre cei existenţi în instituţiile publice şi private şi să dezvoltăm un proces educaţional, mai ales la nivel universitar, dar nu numai, şi la nivel liceal, pentru a crea specialişti în perioada imediat următoare”, conform securityportal.ro.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019