HomeStiriSecuritate ITCisco achiziționează Duo Security pentru 2,35 de miliarde de dolari

Cisco achiziționează Duo Security pentru 2,35 de miliarde de dolari

Cisco a anunțat că va achiziționa firma de securitate Duo Security pentru care va plăti 2,35 de miliarde de dolari.

Duo Security este o companie de securitate care a fost fondată în 2010 de Dug Song și Jonathan Oberheide. În prezent compania are 700 de angajați cu birouri în Statele Unite și Londra, iar sediul său se află în orașul Ann Arbor din statul Michingan, scrie techcrunch.com.

În urma achiziției, co-fondatorul și CEO-ul companiei, Dug Song, va continua să conducă Duo ca manager general și se va alătura Cisco.

Securitatea oferită de Duo permite angajaților să se autentifice cu propriile dispozitive. În loc să emită chei de securitate fizice cu propriile coduri de securitate, soluția celor de la Duo funcționează în siguranță cu fiecare dispozitiv.

În afară de Duo, în ultimii doi ani, Cisco a mai achiziționat companii din domeniul securității cibernetice precum OpenDNS, Sourcefire și Cloudlock. Se așteaptă ca ultima achiziție să se încheie la începutul lui 2019.

Cisco va plăti 2,35 de milioane în bani lichizi și premiile de capital preluate pentru acțiunile restante ale Duo Security, autorizații și stimulente de capital, scrie nasdaq.com.

David Goeckeler, vicepreședinte executiv și manager general în cadrul afacerii de securitate și rețele al Cisco, spune că „echipele IT sunt responsabile de protejarea a sute de perimetre diferite care se întind oriunde utilizatorul ia decizia să acceseze. Autentificarea cu zero încredere a celor de la Duo și produsele de acces integrate în rețeaua, dispozitivele și plaformele de securitate cloud ale noastre vor permite clienților să rezolve complexitatea și provocările care apar ca urmare a folosirii de mai multe medii cloud sau de medii cloud hibride.”

Share With: