[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Chiar dacă unele routere D-Link au defecte de securitate majore, nu vor fi remediate

Unele routere D-Link nu mai beneficiază de suportul companiei pentru actualizările de securitate și de aceea defectele de securitate raportate de cercetători nu vor fi remediate.

În multe care, routerul este poarta spre internet. cu ajutorul lui dispozitivele de tot felul se conectează la internet, fiind o componentă esențială. Dar la fel precum computerele și alte dispozitive inteligente, routerul este și el vulnerabil la amenințări de securitate, atacuri informatice și vulnerabilități, scrie komando.com.

Așa că s-a aflat că un număr de routere foarte folosite ale D-Link au probleme de securitate mari. Dar ceea ce este mai rău de atât este că nu vor fi remediate niciodată.

Un cercetător în securitate al Universității de Tehnologie din Silesian, Błażej Adamczyk, a publicat recent un articol pe Seclists.org în care detaliază o serie de vulnerabilități serioase care afectează opt modele de routere ale D-Link.

El a făcut o listă cu cele opt routere afectate și ultimele versiuni firmware ale acestora. Acestea sunt: DWR-116 cu versiunea 1.06, DWR-140L cu versiunea 1.02, DWR-512 cu versiunea 1.02, DWR-640L cu versiunea 2.02, DWR-712 cu versiunea 2.02, DWR-912 cu versiunea 2.02, DWR-921 cu versiunea 2.02 și DWR-111 cu versiunea 1.02.

Błazej Adamczyk a contactat D-Link în mai 2018 în legătură cu trei vulnerabilități care afectau cele opt modele de routere. În urma avertizării, D-Link a remediat problemele pentru două modele de routere dintre cele afectate, dar nu a dat detalii despre remedierea problemelor celorlalte șase modele. După o solicitare a lui Adamczyk, D-Link a dezvăluit că în cazul celorlalte șase modele nu vor exista actualizări de securitate deoarece acestea nu vor mai fi promovate, produse și suportate de companie, conform digitaltrends.com.

Deși cele opt modele de routere nu mai sunt evidențiate în portofoliul D-Link, acestea ar putea fi încă folosite de clienți. Ca urmare a acestui impas, Adamczyk a publicat detaliile legate de defectele de securitate, urmând protocolul de publicare responsabilă a defectelor de securitate, dând timp celor de la D-Link să remedieze problemele.

Cu toate acestea compania nu a remediat defectele de securitate ale celor șase routere. D-Link nu este singurul producător de routere care nu le actualizează pe toate. Recent, ACI a testat 186 de routere, iar 155 dintre ele conțineau vulnerabilități firmware.

Utilizatorii sunt sfătuiți să aleagă routere care nu se apropie de perioada în care nu mai sunt suportate de companie.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019