Cheltuielile pentru securitatea IT la nivel global vor ajunge la 86,4 miliarde de dolari anul acesta
Cheltuielile la nivel global pentru produsele și serviciile de securitate IT vor ajunge la 86,4 miliarde de dolari în 2017, realizând o creștere de 7% față de 2016, conform unei previziuni a firmei Gartner.
Conform celei mai noi previziuni a firmei de cercetare de piață Gartner, cheltuielile la nivel global pentru produsele și serviciile de securitate IT vor ajunge la 86,4 miliarde de dolari în 2017, realizând o creștere de 7% față de 2016, iar în 2018 se va ajunge la cheltuieli dr 93 de miliarde de dolari la nivel mondial, conform pymnts.com.
„Creșterea conștientizării din rândul consiliilor directoare și a CEO-urilor cu privire la impactul incidentelor de securitate asupra afecerii și un peisaj de reguli în continuă evoluție au dus la cheltuieli continue pentru produse și servicii de securitate,” a spus Sid Deshpande, director de cercetare și analiză al Gartner, într-un comunicat de presă care subliniază rezultatele cercetării.
Raportul Gartner sugerează faptul că serviciile de securitate vor continua să fie segmentul cu cea mai rapidă creștere – în special în ceea ce privește externalizarea IT, cnsultanța și implementarea de servicii, scrie forbes.com.
Cu toate acestea, serviciile de asistență hardware vor avea parte de o încetinire a creșterii, datorită adopției de unelte virtuale, cloud public și soluții de securitate SaaS (software as a service), ceea ce reduce nevoia asistenței hardware per total.
Joseph Carson, Chief Security Scientist al Thycotic, crede că estimările Gartner sunt conservatoare. El susține că cheltuielie vor fi mult mai mari deoarece în 2018 vor intra în vigoare noi reguli, inclusiv cele ale Uniunii Europene, General Data Protection Regulation (GDPR). Carson spune că multe companii vor crește cheltuielile pentru securitatea IT pentru a evita să devină victime sau să primească amenzi mari.
Gartner prevede și că până în 2020, 40% dintre contractele de servicii de administrare a securității (MSS) vor avea incluse alte servicii de securitate la pachet și proiecte de externalizare IT mai largi, față de 20% anul acesta, scrie securityintelligence.com.