HomeStiriSecuritate ITCheck Point: Un defect al WhatsApp permite modificarea conversațiilor

Check Point: Un defect al WhatsApp permite modificarea conversațiilor

Firma de securitate Check Point a precizat într-un raport că hackerii ar putea modifica conținutul mesajelor de pe WhatsApp.

Experți ai firmei de securitate cibernetică din Israel, Check Point, a precizat într-un raport publicat luni că unele defecte ale WhatsApp ar putea permite hackerilor să răspândească informații false cu ajutorul unor surse care par credibile. Problema constă în modul în care versiunea mobilă a WhatsApp se conectează cu WhatsApp Web, au sugerat cercetătorii, scrie newsweek.com.

Check Point a demonstrat posibilul defect de securitate în cadrul unui video publicat pe YouTube.

Aplicația WhatsApp este protejată de o criptarea end-to-end, ceea ce înseamnă că mesajele pot fi văzute doar de emițător și receptor, fără a putea fi interceptată. Check Point susține că a descoperit mai multe metode pentru a exploata vulnerabilitățile.

Cercetătorii spun că au descoperit vulnerabilități ale WhatsApp care ar putea permite hackerilor să intercepteze și să manipuleze mesajele trimise în conversațiile private și de grup, scrie theregister.co.uk.

Cercetătorii susțin că au descoperit trei metode de manipulare care le-ar permite să schimbe mesajul trimis de o altă persoană, să folosească funcția „quote” într-o conversație de grup pentru a schimba identitatea celui care a trimis mesajul, chiar dacă acea persoană nu este membră a grupului și să trimită mesaje private care par a fi pentru tot grupul, unui alt participant al grupului.

WhatsApp a precizat că nu plănuiește să remedieze problema. Compania spune că vulnerabilitatea nu are nimic de-a face cu criptarea end-to-end, scrie dailymail.co.uk.

Share With: