,,Din punct de vedere tehnic sau chiar al resurselor umane, România stă destul de bine, unde nu stăm așa de bine, capitolul care este deficitar, este domeniul legislației; în momentul de față nu există o lege care să spună exact cine, ce instituție a statului se ocupă de un anumit domeniu, care sunt atribuțiile acelor instituții ale statului și, bineînțeles, răspunderile”, a spus Augustin Jianu, director al Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, citat de Agerpres.
Directorul CERT-RO a precizat că au fost și sunt zilnic foarte multe atacuri informatice, milioane de calculatoare compromise la nivelul populației, în general. ,,O bună parte dintre instituțiile importante din statul român, agenții, ministere, sunt în momentul de față foarte sigure, mult mai sigure decât erau acum trei-patru ani”, a afirmat Augustin Jianu.
,,În momentul de față, dacă este un ‘hack’ la nivel național sau la nivelul foarte multor cetățeni, nu putem să punem degetul pe o instituție să spunem ‘ei sunt de vină, trebuiau să fi făcut ceva și n-au făcut’, pentru că lucrurile astea nu sunt definite încă. Aici avem o problemă majoră, care sper eu că se va rezolva”, a declarat Jianu, la Conferința “Security for Information Technology and Communications — SECITC 2015”, organizată la Cercul Militar Național.
La rândul său, directorul pe domeniul Securității de la Bitdefender, Cătălin Cosoi, a spus că numărul atacurilor informatice a crescut la nivelul României, la fel ca și la nivel internațional.
,,Vorbim de o sumă de aproape 400.000 de atacuri noi în fiecare zi, atacuri noi, unice, care deja este o creștere cu aproape 30% față de anul trecut, și, din 2011 până acum, creșterea poate fi considerată exponențială”, a adăugat Cătălin Cosoi.
El a explicat că, în ziua de astăzi, ,,virușii stau ascunși”, iar utilizatorii probabil nu-și vor da seama niciodată că există ceva în calculator.
,,O chestie preponderentă care va crește foarte mult în perioada următoare este ‘ransomware-ul’, adică acel tip de viruși care îți criptează toate datele din fișier și-ți vor cere o amendă, o sumă de bani, ca să ți le returneze. Odată ce te-ai infectat, nu mai există nicio metodă să îți recuperezi datele fără să plătești, deci ideal ar fi să nu te infectezi de la început”, a mai spus Cosoi.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…