404 Not Found


nginx
Cerinţele de reglementare sunt principalul imbold pentru investițiile în securitatea informatică - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITCerinţele de reglementare sunt principalul imbold pentru investițiile în securitatea informatică
cerintele-de-reglementare-sunt-principalul-imbold-pentru-investitiile-in-securitatea-informatica

Cerinţele de reglementare sunt principalul imbold pentru investițiile în securitatea informatică

cerintele-de-reglementare-sunt-principalul-imbold-pentru-investitiile-in-securitatea-informaticaUn studiu efectuat de PwC România şi Microsoft România arată că investiţiile în securitatea informatică sunt impulsionate în principal de cerinţele de reglementare.

Potrivit unui studiu realizat în comun de PwC România şi Microsoft România, lansat sub titlul „Securitatea  într-o lume digitală” și condus în intervalul martie-aprilie 2017, investiţiile în securitatea informatică sunt impulsionate în principal de cerinţele de reglementare și într-o măsură mai mică de conştientizarea la nivelul organizaţiilor a ameninţărilor de securitate cibernetică. În schimb, companiile care sunt active pe pieţe puternic reglementate, aşa cum este sectorul financiar spre exemplu, sunt de obicei mai bine pregătite pentru a face faţă unor ameninţări cibernetice, scrie Agora.ro.

Aproape 60% dintre companiile intervievate aveau în plan să majoreze bugetul de securitate informatică în următorul an financiar, iar 20% mizau pe menţinerea bugetului la nivelul actual, în vreme ce 23% dintre companii nu aveau încă o idee clară despre bugetul viitor.

Având în vedere că 40% dintre companiile româneşti intervievate au arătat că nu au o strategie de securitate informatică formal adoptată, în vreme ce doar 10% au atins nivelul necesar de maturitate organizaţională în care strategia este definită, implementată şi optimizată, studiul arată că securitatea informatică este un subiect încă nu pe deplin înţeles şi susţinut la nivelul Consiliilor de Administraţie ale companiilor.

Din acest motiv, directorii de securitate informatică au „nevoie de mai mult sprijin, inclusiv prin angajarea mai multor resurse sau servicii de securitate informatică din partea unor furnizori specializaţi, având în vedere că, în prezent, tehnologia este un subiect care priveşte întreaga organizaţie, iar riscurile de securitate informatică sunt de fapt riscuri pentru întreaga afacere”, a declarat Mircea Bozga, Partener, Servicii de Risk Assurance în cadrul PwC România, citat de mytex.ro.

Cercetarea mai relevă faptul că expertiza de securitate informatică este, de asemenea, limitată, ca urmare a faptului că organizaţiile din România se bazează în continuare preponderent pe resursele interne.

În ceea ce privește provocările de securitate informatică, 87% dintre respondenți au declarat că sunt preocupați de scurgerile de date, 73% sunt îngrijorați de atacurile de tip malware (inclusiv ransomware), 70% de potențialele întreruperi ale activității companiei ca urmare a unor incidente de securitate informatică, iar 70% sunt preocupați să asigure protecția organizației de atacurile țintite, scrie profit.ro.

Mai bine de două treimi dintre respondenți folosesc o soluție de Data Loss Prevention (DLP), iar acest lucru arată că DLP a devenit o măsură standard de securitate informatică, similară sistemelor antivirus. Pe de altă parte, aproape o cincime dintre respondenți au indicat că nu folosesc o soluție DLP. O posibilă explicație pentru acest lucru poate să fie lipsa unei politici interne de securizare a informației, conform Agerpres.

 

 

 

Share With: