[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Cererea de specialiști în securitate cibernetică este tot mai mare

Potrivit CIO Survey realizat de Deloitte la nivel global, cererea de specialişti în securitate cibernetică este tot mai mare, însoţită de cererea de specialişti în analiza datelor.

Un studiu internațional, realizat și în România, relevă care sunt domeniile sectorului de tehnologie a informației și comunicații (IT&C) care au în prezent cea mai mare căutare în firme. Cererea de specialiști în securitate cibernetică este tot mai mare, însoțită de cererea de specialiști în analiza datelor, potrivit ediției din acest an a CIO Survey realizat de compania de consultanță Deloitte la nivel global. În România acestea sunt două tipuri resurse pentru care concurează companiile locale și centrele de servicii ale marilor corporații globale, scrie startupcafe.ro.

Potrivit studiului, automatizarea și transformarea proceselor, precum și experiența clienților sunt principalele arii de interes din zona digitală. Echipele IT caută cu prioritate oameni motivați să rezolve probleme de business prin tehnologie, în detrimentul specializării într-o tehnologie anume. Valorile cele mai cerute sunt creativitatea, flexibilitatea cognitivă și inteligența emoțională, mai relevă cercetarea.

Sondajul a fost desfășurat în perioada ianuarie – martie 2018 în 71 de țări cu scopul de a înțelege mai bine impactul rolului de CIO. Cercetarea a cuprins interviuri și sondaje online. La nivel global, au participat 1.437 de lideri în tehnologie și business din 23 de industrii, scrie businessmagazin.ro.

Principalele concluzii ale CIO Survey includ arată că peste o treime din respondenţi îşi construiesc bugetele în Euro, iar aproape jumătate se află în Europa; aproximativ 10% din organizaţiile analizate se diferenţiază ca făcând parte din avangarda digitală, organizaţii care îmbină o strategie digitală coerentă cu o abordare IT situată printre liderii de piaţă; funcţia de Chief Information Officer (CIO) este din ce in ce mai puţin apreciată pentru valori tradiţionale ca rezolvarea problemelor complexe sau ambiţia de a fi de succes; în schimb, se aşteaptă de la CIO să livreze schimbări organizaţionale de anvergură, cu echipe percepute ca având performanţă înaltă şi orientate către rezultate.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019