[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Cercetătorii au descoperit un defect al Facebook care permite crearea de rețele false care generează like-uri

Cercetătorii au descoperit o rețea ilegală care genera like-uri și comentarii false pe Facebook folosindu-se de aplicații terțe.

Cercetători ai Universității din Iowa, SUA, și ai Universității Lahore din Pakistan au descoperit zeci de site-uri pe care operează așa numite rețele de „cârdășie”, care generează like-uri gratuite pe Facebook, scrie cbsnew.com.

Cercetătorii spun că un defect de securitate a permis ca cel puțin un milion de conturi de Facebook, reale și false, să genereze peste o sută de milioane de like-uri și comentarii.

Postările care primesc foarte multe aprecieri au o mai mare șansă să apară mai sus, ceea ce înseamnă că apoi acestea pot primi mai multă atenție și influență din partea unor persoane reale.

Pentru a participa, utilizatorii trebuiau să permită rețelelor un acces larg la conturile lor pentru ca acestea să poată fi folosite la fel ca celelalte conturi.

Codul cunoscut sub numele OAuth, permitea aplicațiilor terțe ca Spotify, iMovie și Playstation Network să acceseze conturile de Facebook ale utilizatorilor de oriunde pentru câteva ore sau chiar luni.

Cercetătorii au avertizat că defectul de securitate poate fi folosit si pentru a fura informațiile personale ale membrilor rețelei care generează like-uri, precum și folosirea conturilor lor pentru a transmite malware.

Într-un interviu pentru CBS News, cercetătorii au spus că au urmărit aceste rețele la începutul campaniei electorale pentru alegerea președintelui SUA în 2016, dar nu au putu spune dacă rețelele au fost folosite pentru a ajuta sau dezavantaja candidații.

Facebook a spus într-o declarație că aceste rețele au fost blocate, scrie dalymail.co.uk.

„Între timp, investigăm diferite tehnici care ar putea fi folosite să genereze like-uri false cu un volum mai mic. Vom lua măsurile necesare pentru a ne asigura că conexiunile și activitățile de pe serviciilor noastre sunt autentice,” se precizează în comunicat.

Toate descoperirile cercetătorilor  vor fi prezentate în cadrul unei conferințe care va avea loc pe 1 noiembrie la Londra.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019