HomeStiriSecuritate ITCercetători în securitate: stirea că WhatsApp permite interceptarea mesajelor este falsă
cercetatori-in-securitate-stirea-ca-whatsapp-permite-interceptarea-mesajelor-este-falsa

Cercetători în securitate: stirea că WhatsApp permite interceptarea mesajelor este falsă

cercetatori-in-securitate-stirea-ca-whatsapp-permite-interceptarea-mesajelor-este-falsaUn grup de cercetători în securitate au semnat o scrisoare deschisă către The Guardian pentru a retrage o relatare care susține că aplicația WhatsApp conține o vulnerabilitate de securitate.

Scrisoarea argumentează că afirmațiile făcute de The Guardian sunt „foarte concret periculoase pentru oameni”, relatează techcrunch.com.

Zeynep Tufekci este cea care a organizat scrisoarea. Ea a menționat că o astfel de problemă importantă nu ar trebui să fie menționată fără consultarea unei game mari de experți. Într-o postare pe Twitter, Tufekci menționează că primește foarte multe rapoarte care arată că foarte multe persoane vulnerabile trec la folosirea de opțiuni mai puțin sigure ca WhatsApp.

De asemenea, WhatsApp a respins afirmațiile The Guardian cum că ar exista un “backdoor” în platforma sa: “WhatsApp nu oferă guvernelor un “backdoor” în sistemele sale și s-ar lupta cu orice guvern care cere crearea unei astfel de vulnerabilități. Decizia de proiecție la care se face referire în relatarea The Guardian previne pierderea a milioane de mesaje și WhatsApp oferă notificări de securitate pentru a-i alerta pe oameni de potențialele riscuri de securitate.”

Printre co-semnatarii ai scrisorii se numără: criptograful Bruce Schneier, Isis Lovecruft de la Tor Project, cercetătorul în securitate Thaddeus T ‘Grugq’, Katherine McKinley de la Mozilla,Kenneth White de la Open Crypto Audit Project și cercetătorul și autorul Jonathan Zdiarski, relatează firstpost.com.

Problema de securitate” a WhatsApp a fost descoperită de Tobias Boelter, un criptograf și cercetător în securitate. care a descoperit că după schimbarea cheii de securitate mesajele netrimise pot fi transmise.

Conform hackread.com, Boelter descoperise vulnerabilitatea în apilie 2016 și anunțase compania Facebook, dar primse răspuns că este ceva normal pentru a reduce riscul pierderii mesajelor când se schimbă cartela sim sau telefoanele.

Share With: