HomeStiriSecuritate ITCEO-ul Yahoo nu va primi bonusuri, datorită breșelor de securitate
ceo-ul-yahoo-nu-va-primi-bonusuri-datorita-breselor-de-securitate

CEO-ul Yahoo nu va primi bonusuri, datorită breșelor de securitate

ceo-ul-yahoo-nu-va-primi-bonusuri-datorita-breselor-de-securitateMarissa Mayer, CEO-ul Yahoo, nu va mai primi bonusuri și prime deoarece breșele de securitate s-au întâmplat în timpul conducerii sale.

Mayer nu va primi un bonus și nici un premiu în acțiuni în acesta an, raportează NPR, citat de fortune.com.

Decizia vine după ce o investigație internă a arătat că directorii executivi ai Yahoo au administrat greșit breșele de securitate ale companiei din 2013 și 2014. Un comitet independent a determinat și că directorii executivi nu au înțeles și investigat cum trebuie breșa din 2014.

Într-o postare pe blog de marți, Mayer a explicat de ce a fostd e acord să renunțe la bonus și la prima anuală. Ea a precizat că în septembrie 2016, când a aflat despre breșă s-a concentrat pe dezvăluirea acesteia publicului.

„Cu toate acestea, sunt CEO-ul companiei și pentru că incidentul s-a produs în timpul conducerii mele, am fostd e acord să renunț la bonusul anual și la prima anuală în acțiuni  și mi-am exprimat dorința ca bonusul meu să fie redistribuit angajaților conștiincioși ai companiei, care au contribuit atât de mult la succesul Yahoo în 2016,” a scris Mayer.

Breșele de securitate ale Yahoo care au fost făcute publice anul trecut datează din 2013 și 2014. Un comitet a descoperit că echipa de securitate și directorii executivi ai Yahoo știau în 2014 că actori statali au deturnat informații despre conturile utilizatorilor. Dar deși compania a anunțat 26 dintre utilizatori vizați de atac și au adăugat noi caracteristici de securitate, unii directori nu au înțeles și investigat mai departe acest incident, în special cei din afara echipei de securitate, scrie csoonline.com.

Breșa de securitate din 2014, care implica 500.000 de utilizatori a fost făcută publică doar după ce o bază de date cu informațiile utilizatorilor a fost vândută pe internet în 2016. Cu toate acestea, după câteva luni, s-a descoperit o breșă mai mare care implica un miliard de utilizatori ai Yahoo care s-a produs în 2013.

În plus, compania investighează încă un incident care implică cookie-uri falsificate pentru a accesa conturile utilizatorilor. Un raport precizează că aproximativ 32 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost afectate. Yahoo a declarat că acest incident are legătură cu breșa din 2014.

Pentru a proteja utilizatorii, compania a cerut schimbarea parolelor și a anulat cookie-urile falsificate.

Totuși, după aceste incidente de securitate, Yahoo a fost de acord să renunțe la 350 de milioane de dolari din oferta inițială a Verizon Communications pentru achiziționarea companiei. Achiziția se așteaptă să fie încheiată în al doilea sfert al anului 2017.

 

 

 

 

Share With: