Tesla a anunțat pe 14 ianuarie că o mașină Model 3 va fi disponibilă în cadrul concursului de securitate cibernetică Pwn2Own care va avea loc, în luna martie, în Vancouver, scrie bgr.com.
Este pentru prima dată când acest concurs va include o categorie pentru automobile. Cercetătorii mai pot câștiga și peste un milion de dolari și alte premii. Model 3 va fi acordat unui singur câștigător conform regulilor concursului. Desigur, Tesla a emis sute de actualizări software care reglează performanța, siguranța și securitatea mașinilor companiei încă de la prima actualizare realizată în 2012.
Implicarea în această competiție este un fel de extindere a eforturilor depuse în cadrul programului bug bounty al companiei, care a inclus mărirea recompensei maxime de la 10.000 de dolari la 15.000 de dolari, anul trecut.
Model 3 a fost cea mai bine vândută mașină de lux pentru categoriile: mașini și SUV-uri pe întreaga durată a lui 2018.
În cadrul concursului Pwn2Own, experții în securitate pot pleca acasă cu laptopurile pe care le-au exploatat, precizează engadget.com.
Tesla a anunțat că colaborează cu Trend Micro (care organizează evenimentul anual). Model 3 este primul vehicul din noua categorie (automobile) introdusă în concurs. În plus, Trend Micro colaborează cu Microsoft și are ca sponsor VMWare.
Este al 13-lea an al competiției Pwn2Own. Organizatorii vor oferi și premii în bani care depășesc 900.000 de dolari pentru atacurile care corup diverse sisteme. Cel mai mare premiu este de 250.000 de dolari pentru hackerii care reușesc să compromită unitatea gateway, pilotul automat sau VCSEC, conform arstechnica.com.
Unitatea gateway este punctul central care interconectează sistemul de propulsie, sașiul și alte componente și procesează informațiile primite. Pilotul automat este o funcție de asistență care ajută la controlul schimbării benzii, parcării și a altor funcții de conducere. Vehicle Controller Secondary sau VCSEC este responsabil de funcțiile de securitate, inclusiv alarma. Aceste trei sisteme reprezintă cele mai importante părți ale unei mașini Tesla. Cercetătorii trebuie să poată face ca aceste componente să comunice cu o entitate malițioasă pentru a primi recompensa, iar un atac de tipul denial-of-service care afectează pilotul automat este recompensat cu 50.000 de dolari.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…