[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Ce nu trebuie trimis niciodată prin SMS sau e-mail

Oricine îți cere unele informații importante, este indicat să nu le transmiţi niciodată printr-un mesaj sau email.

Furtul de identitate este un tip de frauda care implica furtul de bani sau obtinerea altor avantaje prin a pretinde a fi altcineva, conform national.ro.

Tipuri de furt de identitate sunt:

skimming-ul  (activitate ilegala prin care o persoana obtine in mod fraudulos datele stocate pe cardul bancar al altei persoane) 

phishing-ul (obtinerea prin telefon sau mail a unor date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de comert electronic, ca eBay sau PayPal, sau informatii referitoare la carduri de credit, prin oferirea unor false premii)

mesajele spam (mesaje electronice nesolicitate, de publicitate pentru produse si servicii dubioase) sau prin intermediul retelelor de socializare

– categoria cea mai putin cunoscuta de furt de identitate este cea prin „colectarea” materialelor printate care au fost aruncate fara a fi distruse si care contin date personale si bancare, numita trashing.

Chiar dacă medicul sau chiar mama ta îţi cer informaţii cu privire la datele personale este indicat ca unele lucruri să nu le transmiţi printr-un mesaj sau e-mail, scrie ziarulnational.md.

Iată trei lucruri care nu ar trebui să treacă prin spaţiul digital.

Date personale de pe permisul de conducere/ paşaport/ buletin. Dacă eşti pe punctul de a începe un nou job, iar angajatorul are nevoie de datele tale scanate, cel mai bine ar fi să-i înmânezi actele personal pentru a reduce riscul de securitate. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul paşaportului.

Numărul cardului de credit. În momentul în care trimiţi numărul cardului de credit prin e-mail, şansele ca o persoană să ajungă întâmplător însecțiunea de mesaje trimise a adresei tale de e-mail sunt foarte mari. Accidental, poate da peste datele tale şi le poate salva, iar mai apoi, se poate folosi de ele.

Parolele conturilor pe care le deţii. Fie că este vorba de conturile din Social Media sau alte conturi personale, nu trimite niciodată parolele importante prin e-mail sau SMS. În cazul în care îţi pierzi telefonul, cineva poate avea acces la adresele tale, ceea ce te va face să fii vulnerabil.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019