404 Not Found


nginx
Ce nu trebuie trimis niciodată prin SMS sau e-mail - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITCe nu trebuie trimis niciodată prin SMS sau e-mail
ce-nu-trebuie-trimis-niciodata-prin-sms-sau-e-mail

Ce nu trebuie trimis niciodată prin SMS sau e-mail

ce-nu-trebuie-trimis-niciodata-prin-sms-sau-e-mailOricine îți cere unele informații importante, este indicat să nu le transmiţi niciodată printr-un mesaj sau email.

Furtul de identitate este un tip de frauda care implica furtul de bani sau obtinerea altor avantaje prin a pretinde a fi altcineva, conform national.ro.

Tipuri de furt de identitate sunt:

skimming-ul  (activitate ilegala prin care o persoana obtine in mod fraudulos datele stocate pe cardul bancar al altei persoane) 

phishing-ul (obtinerea prin telefon sau mail a unor date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de comert electronic, ca eBay sau PayPal, sau informatii referitoare la carduri de credit, prin oferirea unor false premii)

mesajele spam (mesaje electronice nesolicitate, de publicitate pentru produse si servicii dubioase) sau prin intermediul retelelor de socializare

– categoria cea mai putin cunoscuta de furt de identitate este cea prin „colectarea” materialelor printate care au fost aruncate fara a fi distruse si care contin date personale si bancare, numita trashing.

Chiar dacă medicul sau chiar mama ta îţi cer informaţii cu privire la datele personale este indicat ca unele lucruri să nu le transmiţi printr-un mesaj sau e-mail, scrie ziarulnational.md.

Iată trei lucruri care nu ar trebui să treacă prin spaţiul digital.

Date personale de pe permisul de conducere/ paşaport/ buletin. Dacă eşti pe punctul de a începe un nou job, iar angajatorul are nevoie de datele tale scanate, cel mai bine ar fi să-i înmânezi actele personal pentru a reduce riscul de securitate. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul paşaportului.

Numărul cardului de credit. În momentul în care trimiţi numărul cardului de credit prin e-mail, şansele ca o persoană să ajungă întâmplător însecțiunea de mesaje trimise a adresei tale de e-mail sunt foarte mari. Accidental, poate da peste datele tale şi le poate salva, iar mai apoi, se poate folosi de ele.

Parolele conturilor pe care le deţii. Fie că este vorba de conturile din Social Media sau alte conturi personale, nu trimite niciodată parolele importante prin e-mail sau SMS. În cazul în care îţi pierzi telefonul, cineva poate avea acces la adresele tale, ceea ce te va face să fii vulnerabil.

 

 

 

Share With: