CyberCenturion este o competiție organizată de Northrop Grumman în parteneriat cu Cyber Security Challenge UK și are ca model competiția CyberPatriot din Statele Unite din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, conform cybersecuritychallenge.org.uk.
Anul acesta, 2.500 de tineri cu vârste într 12 și 18 ani, pasionați de tehnologie, participă la competiție în Marea Britanie.
Echipele de tineri explorează moduri de securizare ale unor companii fictive care ar produce jocuri. Ei trebuie să le apere de infractorii cibernetici. Scenariul a fost creat de experții în tehnologie pentru a atrage tinerii să urmeze o carieră în domenii ca știință, tehnologie, inginerie și matematică, dar în special în doemniul securității cibernetice, scrie computing.co.uk.
Organizatorii au ales ca temă companiile creatoare de jocuri pentru a-i atrage pe tinerii pasionați de acest domeniu care continuă să se extindă. Securitatea cibernetică este importantă pentru Marea Britanie, iar această competiție este menită pentru a găsi noi talente necesare pentru industria de securitate cibernetică.
Acesta nu este singura inițiativă menită să promoveze industria de securitate cibernetică. Poliția Metropolitană a inițiat un nou exercițiu inovativ menit să-i învețe pe liderii companiilor/ firmelor cum să se protejeze de atacuri cibernetice, conform bristol.ac.uk.
Cursul intitulat ‘Decisions and Disruptions’ a fost creat de un grup de profesori ai Universității din Bristol în parteneriat cu Centrul Național de Securitate Cibernetică.
Polițiștii care se ocupă de informare organizațiilor și companiilor cu privire la fraude și infracțiuni informatice au inclus acest exercițiu în prezentările lor obișnuite cu privire la conștientizarea riscurilor informatice. Primul astfel de exercițiu a avut loc în iunie 2017. Până acum au fost relizate în total 46 de astfel de exerciții, fiind programate alte 18 în următoarele două luni, la care vor participa peste 100 de persoane.
De asemenea, Deloitte are o inițiativă la nivel global menită să atragă tinerele în domeniul securității cibernetice. Naina Bhattacharya, associate director of cyber security and privacy al Deloitte spune că sectorul securității cibernetice nu este atrăgător pentru tinere deoarece imaginea pe care o promovează acest sector este cea a unor bărbați cu glugă care stau într-o cameră întunecată privind la un ecran, conform ft.com.
Bhattacharya, doar 11% dintre profesioniștii din domeniul securității cibernetice sunt femei, ceea ce este foarte puțin în comparație cu 25% în domeniul tehnologiei.
Conform raportului 2017 Women in Cybersecurity realizat de Frost & Sullivan, acest procent nu s-a schimbat din 2013.
25% dintre angajații din domeniul securității cibernetice care lucrează la Deloitte în Marea Britanie sunt femei.
În plus, Deloitte a semnat un parteneriat cu CoderDojo, un club de programare ce are o vechime de 17 ani și cu Universitatea din Londra pentru a crea evenimente menite să le învețe pe tinere programare, cum să construiască un site web, o aplicație sau un joc.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…