Cât vor cheltui companiile pentru securitatea cibernetică în 2018
Cheltuielile companiilor pe securitatea cibernetică vor ajunge la 96,3 miliarde de dolari în 2018 pe măsură ce companiile se grăbesc să se protejeaze împotriva breșelor de securiate și să respecte noi reguli, conform Gartner.
Previziunile Gartner pentru 2018 estimează că anul următor se va atinge un nou record în ceea ce privește cheltuielile companiilor în domeniul securității cibernetice, conform itproportal.com.
„Atacurile cibernetice ca WannaCry și NotPetya și cea mai recentă breșă a Equifax, au un efect direct asupra cheltuielilor de securitate, deoarece aceste tipuri de atacuri durează până la trei ani,” spune Ruggero Contu, director de cercetare al Gartner.
Previziunile Gartner estimează că până în 2020, mai mult de 60% dintre companii vor fi investit în mai multe unelte de securitate a datelor ca prevenirea pierderii informațiilor, criptare și audit axat pe informații și unelte de protecție, de la 35% în zilele noastre, pe măsură ce se trece mai mult la detecție și răspuns.
De asemenea, regulile GDPR intră în vigoare în mai puțin de șase luni, iar asta afectează felul în care organizațiile își protejează informațiile.
Gartner spune că cheltuielile prevăzute pentru 2018 în domeniul securității cibernetice vor reprezenta o creștere de 8% față de cele din 2017, ajungând la 96,3 miliarde de dolari. Cele 53% dintre organizații care au spus că riscurile de securitate duc la cheltuieli mai mari în acest domeniu spun că breșele de securitate sunt principalul risc pe care l-au identificat. Aceste date aparțin unui studiu realizat anul trecut de Gartner cu clienți din întreaga lume și vizează cheltuielile în domeniul securității cibernetice, scrie infosecurity-magazine.com.
Anul viitor, subsegmentele de piață cu cea mai rapidă creștere vor include testarea securității, utilizarea de resurse IT externe și securitatea informațiilor și administrarea evenimentelor (SIEM).
De fapt, veniturile serviciilor de securitate vor ajunge la 57,7 miliarde de dolari, urmate de protecția infrastructurii (17,5 miliarde de dolari) și echipament pentru securitatea rețelei(11,7 miliarde de dolari).