Chiar dacă majoritatea utilizatorilor sunt conştienţi că telefoanele lor pot fi atacate de hackeri, la fel ca PC-urile sau laptop-urile, mulţi nu fac nimic ca să se protejeze, potrivit unui studiu prezentat la conferinţa CTIA din Las Vegas.
„Asistăm la o explozie de malware (soft rău intenţionat n.red.) pe dispozitivele mobile“, spune Chris Doggett, senior vice presient of corporate sales la firma de securitate Kaspersky Labs. „Avem nevoie de o serie de schimbări în felul în care utilizatorii privesc securitatea mobilă şi asta încercăm noi să facem“, scrie Capital.ro
85% dintre consumatori sunt conştienţi că neprotejarea dispozitivelor mobile cu un software de securitate reprezintă un risc, arată studiul citat, dar numai 31% au instalate programe de protecţie pe smartphone-uri sau tablete.
De unde totuşi această diferenţă între conştientizare şi acţiune? În primul rând, oamenii tind să ignore avertismentele până când ei sau persoane cunoscute lor experimentează o breşă de securitate, spune Doggett.
Şi Apple a contribuit la crearea unei false impresii de securitate, spune acesta. Cel puţin în SUA, unde trecerea la smartphone s-a făcut, în mare parte, prin intermediul iPhone – un dispozitiv foarte sigur – consumatorii cred că toate dispozitivele mobile sunt la fel de sigure precum cele de pe platforma Apple.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…