[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Cat de sigura crezi ca este parola ta?

O echipă de hackeri a realizat un experiment inedit în privinţa siguranţei alegerii parolelor de către utilizatorii de Internet. Dintr-o listă de 16.449 de parole alese aleator, hackerii au reuşit să descifreze peste 14.800, rata de succes a fiecăruia fiind între 62 şi 90 la sută.

Hackerul care a avut cea mai mare rată de succes a reuşit asta în mai puţin de o oră, cu ajutorul mai multor calculatoare, scrie Daily Mail. Echipa de hackeri, care a lucrat pentru site-ul Ars Technica, a publicat modul în care a reuşit să spargă acele parole, transmite Mediafax.

Astfel, în loc de a introduce în mod repetat diverse parole, hackerii s-au folosit de o listă de parole codate, adică fiecare parolă a utilizatorului este trecută printr-o funcţie matematică unilaterală, creându-se astfel un şir de litere şi cifre, denumite “hash”.

Deoarece codarea face dificilă descifrarea unei parole, cele mai multe site-uri păstrează această formă a parolelor şi nu pe cea sub formă de text simplu. Însă, dacă o astfel de listă este furată, parolele pot fi uşor de descoperit de către un specialist.

Când un utilizator îşi introduce parola pe un serviciu online, sistemul codează cuvântul folosit şi îl compară cu parola utilizatorului care nu a fost codată. Dacă cele două coincid, utilizatorului îi este permisă accesarea respectivului cont pe site.

Hackerii au dat drept exemplu parola site-ului Ars Tehnica – “arstechnica”, care sub formă codată apare astfel: c915e95033e8c69ada58eb784a98b2ed.

Parolele au putut fi descifrate indiferent dacă erau scrise cu litere mici sau majuscule, cu cifre sau combinate.

Printre parolele descifrate de echipa de hackeri s-au numărat: k1araj0hns0n; Sh1a-labe0uf;Apr!l221973; Qbesancon321; DG091101%; @Yourmom69; ilovetofunot; windermere2313; tmdmmj17 and; BandGeek2014; all of the lights; i hate hackers; allineedislove; ilovemySister31; iloveyousomuch; Philippians4:13; Philippians4:6-7 şi qeadzcwrsfxv1331.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019