Câștigătorii concursului din domeniul securității informatice organizat de USV
Concursul din domeniul securității informatice, „CTF – Capture The Flag”, organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) și-a desemnat câștigătorii.
În urma rezultatelor obţinute de concurenţi după cele 24 de ore de competiţie desfăşurată fără întrerupere, începând de vineri, ora 10:00, şi până sâmbătă, la aceeaşi oră, premiile I şi II au fost adjudecate de echipele Universităţii Politehnica Bucureşti, iar pe locul III s-a situat o echipă a Universităţii Tehnice a Moldovei. Au fost acordate şi două menţiuni, pentru o a doua echipă a Universităţii Tehnice a Moldovei şi pentru o echipă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, scrie monitorulsv.ro.
“Singura echipă care a reuşit să rezolve toate problemele înainte de închiderea platformei, mai exact cu patru ore înainte de termenul limită, a fost cea de la Universitatea Politehnică Bucureşti, care a ocupat prima poziţie în clasament. Aceasta a reuşit să rezolve toate cele şapte probleme propuse în cadrul competiţiei în aproximativ 20 de ore, obţinând punctajul maxim de 312 puncte”, a arătat ieri prof. dr. ing. Alin Potorac, unul dintre iniţiatorii acestei competiţii, citat de obiectivdesuceava.ro.
Din cele 30 de echipe înscrise la prima etapă a concursului, doar 13 echipe s-au calificat pentru a participa la etapa on-site, care s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână la USV. Cele 13 echipe care au participat la etapa finală a concursului au fost formate din studenţi provenind de la opt instituţii universitare din România şi din străinătate: Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Naţională „Yuriy Fedcovich” Cernăuţi, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. (A.I.).
In ceea ce privește inițiativa organizării acestui concurs, Alin Potorac a declarat că “am inițiat acest concurs împreună cu câțiva parteneri din mediul economic, ca urmare a experienței pe care am avut-o într-un proiect european încheiat anul trecut. In acel proiect a fost prevăzută organizarea unei competiții studențești, care s-a dovedit a fi de interes la nivelul universității noastre și atunci ne-am gândit să extindem competiția la nivel național, chiar internațional și să ne îndreptăm către o zonă mai atractivă pentru tineri, cum este partea de hacking, de parole, de căutat coduri, etc”, scrie obiectivdesuceava.ro.