[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Bug descoperit in servere de gazduire a milioane de site-uri

 

 

 

Un bug dintr-un software folosite de milioane de servere web ar fi expus pe oricine a vizitat site-urile găzduite spionajului, spun cercetătorii.

 

Bug-ul se află în librăria software folosită de servere, sisteme de operare, email și mesagerie. Numit OpenSSL, software-ul ar trebui să protejeze date sensibile în timp ce sunt trimise de la un capăt la altul. Nu este clar cât de mult a fost exploatat bug-ul, deoarece atacurile nu lasă urme, relatează BBC.

,, Dacă ai nevoie de anonimitate sau intimate pe Internet, ar trebui să stai departe de acesta pentru următoarele zile, până sunt aranjate lucrurile”, au spus reprezentanții Tor Project, producător de software care ajută indivizii împotriva scrutării căutărilor lor.

O mare parte a web-ului ar putea fi vulnerabilă deoarece OpenSSL este utilizat în serverele Apache și Nginx. Statisticile oferite de Netcraft sugerează că 53% dintre serverele web care utilizează acest program găzduiesc peste 500 de milioane de site-uri. Nu este clar câte dintre servere folosesc versiunile vulnerabile. Bug-ul din OpenSSL a fost descoperit de cercetătorii firmei de securitate Codenomicon.

Cercetătorii susțin că aceasta reprezintă o ,,vulnerabilitate serioasă” care permite oricui să citească memoria serverelor protejate de versiunea stricată a OpenSSL. ,,Acest lucru permite atacatorilor asculte comunicațiile, să fure date direct de la servicii și utilizatori sau să pretindă că sunt acele entități”, au adăugat cercetătorii, care au numit bug-ul ,,heartbleed” deoarece se află în extensiunea heartbeat a OpenSSL.

Bug-ul a fost prezent în versiuni care sunt disponibile de peste doi ani, iar cea mai recent versiune Open SSL, lansată pe 7 aprilie, nu mai este vulnerabilă. ,, Luând în considerare durata expunerii, ușurința exploatării și faptul că atacurile nu lasă urmă, această expunere ar trebui luată în serios”, au încheiat cercetătorii.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019