404 Not Found


nginx
Bug descoperit in servere de gazduire a milioane de site-uri - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITBug descoperit in servere de gazduire a milioane de site-uri
Bug Heartbleed

Bug descoperit in servere de gazduire a milioane de site-uri

 

 

 

Bug HeartbleedUn bug dintr-un software folosite de milioane de servere web ar fi expus pe oricine a vizitat site-urile găzduite spionajului, spun cercetătorii.

 

Bug-ul se află în librăria software folosită de servere, sisteme de operare, email și mesagerie. Numit OpenSSL, software-ul ar trebui să protejeze date sensibile în timp ce sunt trimise de la un capăt la altul. Nu este clar cât de mult a fost exploatat bug-ul, deoarece atacurile nu lasă urme, relatează BBC.

,, Dacă ai nevoie de anonimitate sau intimate pe Internet, ar trebui să stai departe de acesta pentru următoarele zile, până sunt aranjate lucrurile”, au spus reprezentanții Tor Project, producător de software care ajută indivizii împotriva scrutării căutărilor lor.

O mare parte a web-ului ar putea fi vulnerabilă deoarece OpenSSL este utilizat în serverele Apache și Nginx. Statisticile oferite de Netcraft sugerează că 53% dintre serverele web care utilizează acest program găzduiesc peste 500 de milioane de site-uri. Nu este clar câte dintre servere folosesc versiunile vulnerabile. Bug-ul din OpenSSL a fost descoperit de cercetătorii firmei de securitate Codenomicon.

Cercetătorii susțin că aceasta reprezintă o ,,vulnerabilitate serioasă” care permite oricui să citească memoria serverelor protejate de versiunea stricată a OpenSSL. ,,Acest lucru permite atacatorilor asculte comunicațiile, să fure date direct de la servicii și utilizatori sau să pretindă că sunt acele entități”, au adăugat cercetătorii, care au numit bug-ul ,,heartbleed” deoarece se află în extensiunea heartbeat a OpenSSL.

Bug-ul a fost prezent în versiuni care sunt disponibile de peste doi ani, iar cea mai recent versiune Open SSL, lansată pe 7 aprilie, nu mai este vulnerabilă. ,, Luând în considerare durata expunerii, ușurința exploatării și faptul că atacurile nu lasă urmă, această expunere ar trebui luată în serios”, au încheiat cercetătorii.

 

 

 

Share With: