[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Broadcom va achizționa divizia de securitate a Symantec cu 10,7 miliarde de dolari

Producătorul de chip-uri Broadcom va achiziționa divizia de securitate pentru companii a Symantec cu 10,7 miliarde de dolari în numerar.

Symantec a anunțat că a încheiat un acord definitiv pentru a vinde activele Enterprise Security, care includ numele Symantec, gigantului de semiconductoare, Broadcom, pentru 10,7 miliarde de dolari în numerar. Tranzacția, care a fost aprobată de Consiliul de administrație al Symantec, este de așteptat să se încheie înainte de sfârșitul anului calendaristic după primirea aprobărilor de reglementare, conform helpnetsecurity.com.

Oferta Symantec include securitate endpoint, servicii de securitate web, securitate cloud și soluții de prevenire a pierderii de informații. Nu se știe cum se va numi business-ul pentru clienți odată ce Symantec își va schimba proprietarul.

Discuțiile despre o potențială înțelegere au început luna trecută. Rapoartele susțineau că Broadcom ar putea cheltui până la 15 miliarde de dolari pe Symantec deoarece vrea să își rotunjească portofoliul software. Tot luna trecută, s-a precizat apoi că Symantec a suspendat discuțiile cu Broadcom din cauza unui dezacord legat de preț după ce producătorul de chip-uri a redus prețul cu mai mult de un dolar pe acțiune, scrie theinquirer.net.

Acordul, care include numele Symantec, este „următorul pas logic” pentru Broadcom, în urma achiziției Brocade și CA Technologies, consideră compania, și o va ajuta să își extindă oferta de software pentru companii. În prezent, compania se confruntă cu o competiție rigidă pe piață, oferind protecție dispozitivelor mobile și este absentă din domenii precum securitate criminalistică și investigare.

Hock Tan, președinte și director general al Broadcom, a adăugat: „Afacerea de securitate a Symantec este recunoscută drept lider instituit în spațiul în creștere al securității pentru companii și a dezvoltat unele dintre cele mai puternice soluții de apărare din lume care protejează împotriva peisajului de amenințări și securizează informații de la dispozitiv la cloud.”

Broadcom este cel mai mare dezvoltator şi furnizor de circuite integrate pentru dispozitive de comunicaţii prin cablu, cum ar fi modemuri şi decodoare utilizate în televiziune. La rândul său, Symantec este unul dintre liderii globali în securitate cibernetică, relatează bursa.ro.

După anunţarea informaţiei, pe Bursa de la New York, acţiunile Symantec au urcat cu 3,6%, în timp ce titlurile Broadcom înregistrau un avans de 2%.

Fuziunile şi achiziţiile (M&A) joacă un rol central în strategia de creştere a Broadcom, iar această tranzacţie reprezintă următorul pas logic în strategia noastră”, a afirmat directorul general al Broadcom, Hock Tan.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019