HomeStiriSecuritate ITBreșă de securitate: Părți din codul sursă al Windows 10
bresa-de-securitate-parti-din-codul-sursa-al-windows-10

Breșă de securitate: Părți din codul sursă al Windows 10

bresa-de-securitate-parti-din-codul-sursa-al-windows-10Anumite părți din codul sursă al Windows 10 au fost postate online și, deși nu este atât de grav pe cât s-a crezut, incidentul încă reprezintă o îngrijorare de securitate majoră.

The Register a raportat la sfârșitul săptămânii trecute că bucăți mari din codul sursă al Windows 10 și alte informații legate de sistemul de operare au fost postate online: 32 de TB (terabiti) în total, scrie techradar.com.

Cu toate acestea, Microsoft a confirmat breșa pentru The Verge, dar afirmă că nu este o problemă atât de gravă și că majoritatea informațiilor prezente în cei 32 de TB de date sunt deja disponibile online de ceva timp.

Cei de la Microsoft au declarat: „Bilanțul nostru confirmă că aceste fișiere sunt de fapt o parte din codul sursă al Shared Source Initiative și este folosit de parteneri.”

Microsoft susține că doar 1,2 GB din totalul de 32 de TB conține cod sursă.

Codul sursă este de obicei disponibil doar pentru partenerii de încredere ai Microsoft. Acesta a fost publicat pe site-ul BetaArchive. Informațiile vitale au fost șterse de atunci de BetaArchive, dar conțineau informații despre USB, stocare, driverele Wi-Fi și cod kernel OneCore specific ARM ale Windows 10, scrie express.co.uk.

În plus, breșa conținea și simboluri de depanare private. Acestea oferă programatorilor și dezvoltatorilor informații legate de funcțiile și datele folosite de anumite coduri.

Deși aceste date au fost șterse de pe website, nu este clar câte persoane le-au descărcat până acum. În mâinile hackerilor ar putea fi folosite pentru a ataca sistemul de operare Windows 10.

 

 

 

Share With: