Potrivit The Register, botnet-ul Ramnit a infectat aproximativ 3,2 milioane de computere. E3 a declarat că efortul a fost condus de National Crime Agency din Marea Britanie și a fost sprijinit de Germania, Italia și Olanda, cu suport din partea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.
Ramnit funcționa încă din 2012, furțnd informații de pe conturile de Facebook și detalii bancare, iar în anul 2010 a infectat executabilul Windows și fișiere HTML pentru a fura informații sensibile.
,,Această operațiune reușită arată importanța colaborării agențiilor de aplicare a legii la nivel mondial cu industria privată, în lupta împotriva amenințării globale a criminalității cibernetice”, a declarat Wil van Gemert, directorul de operațiuni al Europol.
,,Vom continua aceste eforturi de a doborî botneți și de a perturba infrastructurile de bază folosite de infractori pentru a derula o varietate de infracțiuni cibernetice. Împreună cu statele membre UE și cu partenerii din toată lumea, avem ca obiectiv protejarea oamenilor împotriva acestor activități criminale”, a adăugat vam Gemert.
Botneții și creatorii acestora au început să reprezinte o problemă majoră. Autoritățile americane au oferă o recompensă de trei milioane de dolari pentru informații legate de Evgeniy Mikhailovich Bogachev, considerat a fi creatorul botnet-ului Gameover Zeus, prin care s-au obținut 100 de milioane de dolari de la companii și consumatori, la nivel global.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…