Apariția unei crize pe plan global, cu impact și în țara noastră, nu este exclusă, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice, a declarat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la o conferință în domeniul securității cibernetice, scrie Agerpres.ro.
“Trebuie să fim conștienți că, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice, mulți vorbesc despre un adevărat război cibernetic în desfășurare, în părți ale lumii, nu este exclusă apariția unei crize pe plan global greu de preconizat, greu de prevăzut, greu de întrevăzut, cu impact și în țara noastră”, a spus Mugur Isărescu.
Acesta a precizat că prevenirea atacurilor cibernetice și securizarea adecvată în fața acestora nu mai sunt o opțiune, ci au devenit o necesitate, specialiștii din domeniu atrăgând atenția că trebuie să accelerăm adaptarea la noile realități, iar în România se subliniază faptul că există riscul ca reziliența sistemelor noastre să fie diminuată semnificativ, alături de capacitatea instituțiilor publice și private de a acționa inteligent și de a proiecta interesele naționale la nivel internațional.
Potrivit acestuia, există o preocupare deosebită pentru aceste probleme în rândul băncilor centrale pentru că acestea sunt informatizate într-un grad tot mai mare.
“Specialişti din domeniu, inclusiv din mediul academic, atrag atenţia că trebuie să accelerăm adaptarea la noile realităţi, iar la noi, în România, se subliniază faptul că există riscul ca rezilienţa sistemelor noastre să fie diminuată semnificativ, alături de capacitatea instituţiilor publice şi private de a acţiona inteligent şi de a proiecta interesele naţionale la nivel internaţional.
Infrastructurile cibernetice trebuie protejate astăzi mai mult ca oricând, în condiţiile în care riscul operării în spaţiul cibernetic este din ce în ce mai mare”, spune Mugur Isărescu, citat de romania-actualitati.ro.
Totodată, oficialul a arătat că BNR se implică pentru a preîntâmpina potențialele atacuri cibernetice, scrie mytex.ro.
„Banca Națională a României depune eforturi împreună cu autoritățile statului pentru a face față atacurilor cibernetice potențiale. Abordarea noastră este că trebuie să ne dezvoltăm și sistemele noastre interne de protecție, dar cel mai bine este să cooperăm cu autoritățile statului specializate”, a explicat Mugur Isărescu.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…