Potrivit unor e-mailuri obţinute de Bloomberg Businessweek, Kaspersky Lab a avut o relaţie mai apropiată decât cea admisă în mod public cu principala agenţie de spionaj din Rusia, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), dezvoltând tehnologie de securitate pentru agenţie, scrie mediafax.ro.
„Kaspersky Lab a recunoscut dintotdeauna că oferă servicii şi produse guvernelor din lume pentru a proteja acele organizaţii de atacuri cibernetice, dar nu are legături neetice sau afilieri cu vreun guvern, inclusiv cu cel al Rusiei”, a transmis compania.
E-mailurile, care datează din octombrie 2009, fac parte din corespondenţa dintre Eugene Kaspersky şi un angajat. Kaspersky evidenţiază un proiect desfăşurat în secret în urmă cu un an, pentru „o cerere importantă venită de la partea Lubyanka”, o referire la birourile FSB. Kaspersky Lab a confirmat autenticitatea e-mailurilor, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.
Firma de securitate cibernetică Kaspersky Lab se laudă cu 400 milioane de utilizatori în lumea întreagă. Dintre ceștia 200 de milioane s-ar putea să nu știe că o folosesc. Această răspândire uriașă este rezultatul parțial al acordurilor de licență care permit clienților să integreze software-ul în orice, de la firewall-uri la echipament de telecomunicații – care nu poartă numele Kaspersky, scrie bloomberg.com.
Funcționarii guvernului din SUA care se ocupă de securitate încep să fie îngrijorați cu privire la legăturile Kaspersky cu guvernul rus. La începutul lunii mai, șase șefi ai unor agenții de spionaj și aplicare a legii din SUA au fost întrebați într-o ședință a senatului dacă vor permite folosirea software-ului de la Kaspersky Lab în propriile rețele și răspunsul a fost unanim : nu.
Software-ul despre care era vorba în e-mail-urile descoperite de Bloomberg Businessweek este destinat protecție împotriva atacurilor distributed denial-of-service (DDoS), dar scopul s-a extins. Kaspersky Lab ar colabora cu furnizorii de internet pentru a localiza atacatorii și a le bloca atacurile, o contramăsură atât de sensibilă încât Kaspersky și-a sfătuit personalul să o păstreze secretă.
Guvernul american nu a găsit nicio dovadă care să lege Kaspersky Lab de agențiile de spionaj din Rusia. În iunie, agenții FBI au vizitat casele unor angajați ai Kaspersky, întrebându-i despre legăturile cu sediul din Moscova al companiei, iar un proiect de lege a fost introdus pentru interzicerea folosirii software-ului Kaspersky de către agențiile militare din SUA.
Directorul companiei, Eugene Kaspersky, a propus de mai multe ori să se întâlnească cu reprezentanţi ai guvernului Statelor Unite şi s-a oferit să depună mărturie în faţa Congresului Statelor Unite pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care Guvernul le-ar putea avea, confrom Mediafax.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…