[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Blocajul din SUA amenință securitatea cibernetică a unor site-uri guvernamentale

Blocajul parțial al guvernului federal al Statelor Unite începe să aibă un impact negativ asupra securității web, afectând site-urile guvernamentale.

În Statele Unite, Trump a produs cel mai lung blocaj guvernamental din istoria SUA. Acesta afectează 800.000 de functionari care nu si-au luat salariile. Blocajul care afecteaza o parte a administratiei federale americane a devenit cel mai lung din istoria SUA in noaptea de vineri spre sambata, intrand in cea de-a 22-a zi, conform ziare.com.

Aceasta oprire partiala a functionarii administratie federale, care a inceput la 22 decembrie, a depasit cele 21 de zile de “shutdown” din timpul mandatului lui Bill Clinton din 1996.

Netcraft, o companie din Marea Britanie care se ocupă de securitatea web, a descoperit zeci de site-uri web ale guvernului SUA care funcționau cu certificate de securitate expirate, o situație care ar putea supune vizitatorii unor riscuri, scrie cnet.com.

Site-urile web afectate variază de la Ministerul de Justiție la site-ul NASA, conform Netcraft. Unele site-uri sunt portaluri de plăți, putând pune în pericol informațiile personale ale vizitatorilor, a spus compania, deși CNET nu a putut verifica.

Dacă blocajul persistă, este posibil ca mai multe certificate de securitate să expire fără a fi reînnoite, ceea ce ar putea afecta securitatea cetățenilor SUA, dacă hackerii profită de aceste oportunități.

Certificatele de securitate, care folosesc o cheie criptografică pentru a verifica legitimitatea unui site web, sunt instrumente cruciale pentru o operare în siguranță pe web. Acestea permit criptarea informațiilor transmise și primite de site-urile web de la vizitatori. Fără certificate, instrumentele de securitate nu funcționează.

Blocajul administrației Trump face ca personalul care ar trebui să actualizeze site-urile nu lucrează pentru că nu este plătit. Astfel site-urile web afectate de lipsa certificatelor sunt vulnerabile sau nu funcționează corect, conform Netcraft, citat de telegraph.co.uk.

Deoarece unele site-uri web nu și-au actualizat certificatele de securitate, nu mai funcționează deloc. Certificatele digitale asigură comunicații sigure și trebuie actualizate după o anumită perioadă de timp.

În cazul Ministerului de Justiție, certificatul nu a fost actualizat de pe 17 decembrie, în timp ce site-ului NASA i-a expirat certificatul pe 5 ianuarie.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019