HomeStiriSecuritate ITBlackBerry și Microsoft colaborează pentru a crește securitatea dispozitivelor mobile
blackberry-si-microsoft-colaboreaza-pentru-a-creste-securitatea-dispozitivelor-mobile

BlackBerry și Microsoft colaborează pentru a crește securitatea dispozitivelor mobile

blackberry-si-microsoft-colaboreaza-pentru-a-creste-securitatea-dispozitivelor-mobileBlackBerry și Microsoft au anunțat semnarea unui parteneriat strategic pentru îmbunătățirea securității dispozitvelor mobile folosite de angajații companiilor.

Pe 19 martie, cele două companii au prezentat BlackBerry Enterprise Bridge, o aplicație care folosește BlackBerry Dynamics pentru a rula aplicații Microsoft Office într-un mediu securizat pe telefonul mobil. BlackBerry Dynamics este un container online ce permite dezvoltatorilor de aplicații să opereze și să transfere informații reducând riscul ca acestea să se scurgă sau fie interceptate, scrie eweek.com.

Conform BlackBerry, unele dintre cele mai mari guverne din lume, instituții financiare și organizații medicale folosesc această tehnologie pentru a activa productivitatea și colaborarea sigură pe mobil. Acum, aceste organizații vor putea adăuga documente de tip Excel, Word și PowerPoint.

Carl Wiese, președintele de vânzări la nivel global al BlackBerry spune că a văzut că clienții săi au nevoie de un mod sigur de a accesa aplicațiile Office 365 pe mobil, iar BlackBerry Enterprise Bridge a fost creat pentru asta.

Cele două companii au mai anunțat și că platforma BlackBerry Secure ce conectează oameni, dispozitive, procese și sisteme a fost integrată cu platforma cloud Microsoft Azure, scrie gizbot.com.

BlackBerry Enterprise Bridge va face ca angajații companiilor să beneficieze de aceași experiență în deschiderea, editarea și salvarea documentelor Microsoft Office de pe orice dispozitiv Android sau iOS. Astfel, cei care lucrează de pe telefonul mobil vor putea accesa în mod sigur fișirele care sunt imediat stocate în cloud-ul Microsoft. Microsoft spune și că departamentul IT al companiilor va putea securiza mai bine informațiile și menține mai bine politicile de confidențialitate, în același timp respectând și regulile impuse de autorități. Microsoft și BlackBerry nu au specificat cât de repede aceste servicii vor fi disponibile pentru clienți, scrie phonescoop.com.

Ca urmare a anunțului că Bleckberry va oferi securitate pentru aplicațiile Microsoft Office ale Microsoft, valoarea acțiunilor companiei au crescut cu 4%, marțea trecută, conform reuters.com.

Parteneriatul reflectă tendința companiilor de a-și uni capacitățile de securitate cibernetică în urma valurilor recente de breșe de securitate. Înainte ambele companii erau rivale pe piața de smarphone până când și-au schimbat prioritățile.

Conform analistului Christopher Eberle al Nomura Instinet, deși Bleckberry nu mai este un lider pe piața de smartphone, încă este considerată una dintre companiile de top pe piața de software de securitate pentru dispozitive mobile.

 

 

 

Share With: