HomeStiriSecuritate ITBitdefender investește în proiectele noilor companii românești din domeniul securității cibernetice
bitdefender-investeste-in-proiectele-noilor-companii-romanesti-din-domeniul-securitatii-cibernetice

Bitdefender investește în proiectele noilor companii românești din domeniul securității cibernetice

bitdefender-investeste-in-proiectele-noilor-companii-romanesti-din-domeniul-securitatii-ciberneticeFondatorul Bitdefender, Florin Talpeş, a declarat că intenţionează să deschidă un program de accelerare pentru companiile româneşti care activează în domeniul securităţii cibernetice şi care se află la început de drum.

Bitdefender este cel mai mare producător român de software, recunoscut internaţional ca oferind servicii de securitate cibernetică de top. Compania continuă să investească în România şi vrea să îi ajute pe cei care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului, în sfera de cybersecurity. Tinerii IT-işi care vor să o ia pe cont propriu se pot înscrie la programul de accelerare susţinut de Bitdefender, scrie adevarul.ro.

Fondurile puse la dispoziţie pentru companiile tinere sunt importante, iar tipul de finanţare ales este cel de ”pre-seed”, adică investiţia iniţială de care ai nevoie să îţi începi aventura.

Florin Talpeş, CEO şi fondator al Bitdefender a declarat în premieră pe scena festivalului de tehnologie Techsylvania, care a avut loc în aceste zile la Cluj-Napoca, că ”acum cinci ani, ecosistemul de startup-uri din România ducea lipsă de finanţare. Acum avem bani, însă noi putem oferi ceva şi mai important, şi anume mentorat pe zona de business”.

„Am obsevat că, deși abilitățile tehnice din România sunt la un nivel extrem de înalt, lipsa cunoștințe de business rămâne bariera principală în calea extinderii înspre alte țări. Dacă vorbim despre abilitățile tehnice, putem spune că suntem extrem de competitivi. Dacă ne uităm la cele mai evoluate țări din lume, românii sunt, cu siguranță, printre cei mai buni specialiști, a declarat Florin Talpeş, citat de startupcafe.ro.

El a mai precizat că pentru a se extinde global, antreprenorii din România au nevoie de oameni competenți și experimentați în a înțelege piața globală, pentru a se putea extinde. În plus, școala românească „oferă un bagaj de cunoștințe destul de limitat legat de înțelegerea diferitelor piețe, a tendințelor care apar, a subiectelor fierbinți din diverse industrii.”

”România are câteva companii care lucreză în cybersecurity. Avem un rol important în regiune pe zona de securitate cibernetică. Însă ecosistemul nu e dezvoltat. Vedem o diversitate în râdul domeniilor în care startup-urile de aici inovează, dar nu e un cluster. Problema pe care o vedem este că viteza de a învăța și de a avea abilități pentru a ieși în afară cam lipsește. Nu este un ecosistem format în zona de cybersecurity”, a precizat fondatorul și CEO-ul Bitdefender, scrie start-up.ro.

Pentru lansarea acestui program de incubare, Bitdefender are un buget de 1 milion de euro, valoarea finanțărilor oferite startup-urilor care vor fi incluse în program (incubarea va dura cel puțin 6 luni) pornind de la 50.000 de euro. ”Nu am stabilit detalii. Suntem la început în acest domeniu și învățăm și noi. Ne vom da seama pe parcurs și vom adapta finanțările în funcție de ceea ce vom vedea. Echipele pot primi și mai mult de 50.000 de euro”, a declarat Florin Talpeș.

 

 

 

Share With: