HomeStiriSecuritate ITAvertizările de securitate din browserul Chrome se schimbă
avertizarile-de-securitate-din-browserul-chrome-se-schimba

Avertizările de securitate din browserul Chrome se schimbă

avertizarile-de-securitate-din-browserul-chrome-se-schimbaGoogle schimbă felul în care sunt afișate informațiile legate de securitatea site-urilor web în Chrome.

În prezent, link-urile de la site-urile web care folosesc HTTPS sunt clasificate ca fiind sigure, fiind afișat un lacăt în bara de adresă, fiind folosită și culoarea verde. În cazul site-urilor care folosesc o conexiune HTTP nu au o etichetă sau o iconiță, scrie forbes.com.

La toamnă, culoarea verde și eticheta „Secure” vor fi eliminate în cazul site-urilor care folosesc HTTPS și o iconiță cu avertizare roșie și eticheta “Not secure” va fi adăugată în cazul site-urilor web care folosesc HTTP.

HyperText Transfer Protocol este un protocol care administrează comunicarea între browser și website fără a o cripta, în timp ce HTTPS folosește criptarea în cadrul acestei comunicării între site și browser.

Google vrea să schimbe practica deoarece inițial, erau mai puține site-uri web care aveau eticheta „Secure” atașată, față de acum.

Această schimbare face parte din efortul Google de a-i face pe deținătorii de site-uri să folosească HTTPS. Versiunea Chrome 69 care ar trebui să apară în septembrie va elimina eticheta verde „Secure” din adresa site-urilor care folosesc HTTPS. În versiunea Chrome 70 ce ar trebui să apară în luna octombrie site-urile HTTP vor avea în fața adresei un triunghi roșu asemănător cu cel care avertizează cu privire la problemele certificatului de securitate ale unui site, scrie techradar.com.

 

 

 

Share With: