[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Australia interzice participarea Huawei la un proiect 5G din motive de securitate

Gigantului de telecomunicații Huawei, deținut parțial de guvernul din China, i-a fost interzis să participe la creare rețelei 5G din Australia din cauza unor îngrijorări de securitate.

Huawei și ZTE au primit interdicție de a oferi echipamente pentru rețeaua mobilă 5G a Australiei din cauza îngrijorărilor de securitate, scrie mashable.com.

Anul trecut, guvernul Australiei a adăugat noi reguli care cer companiilor de telecomunicații să se asigure că își protejează rețelele de interferențele sau accesările neautorizate care ar putea amenința securitatea națională. Joi, Ministerul de Afaceri Interne din Australia a căutat să impună aceste reguli, citând complexitatea crescută a arhitecturii de rețea a unei rețele 5G în comparație cu tehnologiile prezente.

Guvernul a precizat că nu a găsit o metodă care ar putea proteja suficient utilizatorii de riscurile de securitate. Guvernul a semnalat care sunt furnizorii care ar putea fi ținta amestecului unui guvern, dar nu a dat publicității numele acestora – deși Huawei a conformat că se află printre companiile excluse.

Australia este prima țară din lume care interzice Huawei să ofere echipamente 5G pentru operatorii de telefonie mobilă, cu toate că agențiile de securitate din Statele Unite au sfătuit operatorii de telefonie mobilă să nu folosească echipamentele companiei din cauza îngrijorărilor legate de securitatea națională, scrie ft.com.

„Aceasta este o decizie cu implicații la nivel global,” spune Fergus Hanson, director de politici cibernetice al Australian Strategic Policy Institute.

„Australia a concluzionat că nu există nicio modalitate de a reduce riscul de securitate generat de folosirea echipamentelor companiilor chineze în 5G, datorită rolului important al tehnologiei în economia din secolul 21. Alte țări vestice și-ar putea revizui regulile acum,” a mai spus el.

Autoritățile de la Canberra au declarat că tehnologia 5G prezintă noi provocări de securitate pentru operatorii de rețele deoarece oferă un mod de a împiedica controlate de securitate tradiționale prin exploatarea echipamentelor aflate la marginea rețelei. Asta ar putea reprezenta un risc pentru confidențialitatea informațiilor clienților, notând că a existat o lungă listă de incidente care arată atacatori cibernetici care vizează Australia.

Operatorul Vodafone Hutchison a criticat această decizie, dar a zis că va respecta legea australiană.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019