[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

ARM vrea să securizeze dispozitivele Internet of Things din interior

Producătorul britanic de procesoare ARM a dezvăluit un plan de secruizare a dispozitivelor Internet of Things (IoT) care să pornească din interiorul dispozitivului.

Potențialul de care dispun dispozitivele Internet of Things (IoT) crește pe zi ce trece și obiectele sunt conectate între ele. Dar există o singură problemă: majoritatea dispozitivelor IoT par să fie teribil de nesigure, precizează siliconangle.com.

Ținând cont de această problemă, ARM a dezvăluit viziunea sa cu privire la protejarea a mai mult de un trilion de dispozitive conectate, care să aibă încorporată securitatea în procesorul care le permite să funcționeze.

Ceea ce ARM propune este folosirea unui cadru comun pe care l-a numit Platform Security Architecture, care pune bazele unei fundații sigure pentru fiecare dispozitiv conectat. Propunerea companiei a fost sprijinită de o gamă largă de parteneri și producători de procesoare, hardware, cloud, inclusiv Google Inc., Cisco Systems Inc. și Baidu Inc..

Cu această propunere, ARM vrea să abordeze trei probleme majore ale dispozitivelor IoT: lipsa actualizărilor software care să rezolve vulnerabilități cunoscute, ceea ce lasă dispozitivele expuse; dispozitivele vin cu date de autentificare foarte simple pe care utilizatorii rareori le schimbă și o a treia problemă este reprezentată de traficul de date care în majoritatea cazurilor nu este criptat, ceea ce înseamnă că pot fi furate dacă dispozitivul este compromis.

Platform Security Architecture este o gamă de tehnologii care cuprinde software, firmware și hardware. Tehnologia produsă de ARM a fost inclusă în peste 100 de miliarde de procesoare vândute începând din 1991. ARM se așteaptă să vândă încă 100 de miliarde în următorii patru ani. ARM introduce această arhitectură de securitate cuprinzătoare pentru a permite folosirea de funcții de securitate robuste pentru toate dispozitivele ce vor folosi cipurile sale, de la dispozitive IoT la servere, conform pcper.com.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019