HomeStiriSecuritate ITAplicația de mobil a conferinței de securitate, nu la fel de sigură pentru participanți
aplicatia-de-mobil-a-conferintei-de-securitate-nu-la-fel-de-sigura-pentru-participanti

Aplicația de mobil a conferinței de securitate, nu la fel de sigură pentru participanți

aplicatia-de-mobil-a-conferintei-de-securitate-nu-la-fel-de-sigura-pentru-participantiAplicația de mobil creată pentru conferința de securitate cibernetică RSA permitea extragerea unor informații despre cei care participau.

O conferință dedicată securitatății cibernetice și criptării ar trebui să știe să securizeze informațiile participanților care se regăsesc în aplicația mobilă destinată conferinței, scrie mashable.com.

Organizatorii conferinței RSA au fost obligați să recunoască că aplicația pentru dispozitive mobile nu era în regulă. Un expert în securitate care a verificat aplicația a descoperit că cel puțin unele informații ale utilizatorilor erau expuse și puteau fi accesate de oricine știa une să caute.

Problema aprținea API-ului eventbase ce era folosit de aplicația conferinței RSA. Cercetătorul care folosește numele „svbl” pe Twitter a explicat într-o postare care sunt pașii de urmat pentru a obține acces la informații și a avertizat organizatorii.

Vulnerabilitatea a fost rezolvată rapid de organizatorii conferinței. Cercetătorul a putut accesa numele și prenumele utilizatorilor aplicației mobile RSA Conference. Alte informații nu au mai putut fi accesate. Cercetătorul a limitat numărul de utilizatori la care a avut acces la 114 deaorece a vrut să facă doar o demonstrație.

Aceasta nu este prima dată când aplicația conferinței are probleme de securitate. În 2014, cercetătorul în securitate, Gunter Ollmann, a verificat aplicația și a descoperit că putea permite furtul datelor de autentificare prin intermediul unui atac de tipul man-in-the-middle pentru a expune informațiile utilizatorilor, scrie theregister.co.uk.

În cazul vulnerabilității aplicației de anul acesta, accesarea listei de participanți necesita înregistrarea unui cont și logarea cu acesta în aplicație și apoi obținerea unui token dintr-un fișier XML stocat de aplicație. Înregistrarea necesita doar o adresă de e-mail. După obținerea token-ului, acesta putea fi inrodus într-o interfață web a aplicației pentru a descărca numele participanților, scrie arstechnica.com.

 

 

 

Share With: