Utilizatorii produsului de securitate Webroot pentru endpoint-uri și companiile au avut o surpriză neplăcută luni, când programul a început să marcheze fișierele Windows ca fiind malware, scrie pcworld.com.
Rapoartele au apărut repede pe Twitter și au continuat să fie postate pe forumul comunității Webroot. Compania a venit cu o soluție care poate fi aplicată manual, dar mulți utilizatori încă au probleme în repunerea în funcțiune a sistemelor afectate.
Aceasta este o alarmă falsă care a afectate fișiere legitime din Windows și le-a trimis în carantină. este neobișnuit deoarece companiile producătoare de antiviruși de obicei construiesc liste cu fișierele sistemului de operare pentru a preveni astfel de detecții.
Webroot a anunțat că una dintre soluții este crearea manuală de reguli care să elibereze fișierele care au fost blocate în mod greșit. O altă soluție constă în așteptarea unei actualizări din partea companiei.
Problema a fost cauzată în urma unei actualizări de securitate care a dezactivat fișiere importante, scrie denverpost.com.
Webroot și-a avertizat clienții că ștergerea fișierelor aflate în carantină sau dezinstalarea antivirusului le vor face de nerecuperat.
Au mai apărut rapoarte și că Webroot marchează site-urile populare ca Facebook și Bloomberg ca fiind site-uri de phishing și blochează accesul clienților la ele.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…