HomeStiriSecuritate ITAntivirusul Webroot poate șterge fișiere importante din Windows datorită unei erori
antivirusul-webroot-poate-sterge-fisiere-importante-din-windows-datorita-unei-erori

Antivirusul Webroot poate șterge fișiere importante din Windows datorită unei erori

antivirusul-webroot-poate-sterge-fisiere-importante-din-windows-datorita-unei-eroriO eroare a antivirusului Webroot a face posibilă ștergerea de fișiere ale sistemului de operare Windows și cauzează și alte probleme pentru utilizatori.

Utilizatorii produsului de securitate Webroot pentru endpoint-uri și companiile au avut o surpriză neplăcută luni, când programul a început să marcheze fișierele Windows ca fiind malware, scrie pcworld.com.

Rapoartele au apărut repede pe Twitter și au continuat să fie postate pe forumul comunității Webroot. Compania a venit cu o soluție care poate fi aplicată manual, dar mulți utilizatori încă au probleme în repunerea în funcțiune a sistemelor afectate.

Aceasta este o alarmă falsă care a afectate fișiere legitime din Windows și le-a trimis în carantină. este neobișnuit deoarece companiile producătoare de antiviruși de obicei construiesc liste cu fișierele sistemului de operare pentru a preveni astfel de detecții.

Webroot a anunțat că una dintre soluții este crearea manuală de reguli care să elibereze fișierele care au fost blocate în mod greșit. O altă soluție constă în așteptarea unei actualizări din partea companiei.

Problema a fost cauzată în urma unei actualizări de securitate care a dezactivat fișiere importante, scrie denverpost.com.

Webroot și-a avertizat clienții că ștergerea fișierelor aflate în carantină sau dezinstalarea antivirusului le vor face de nerecuperat.

Au mai apărut rapoarte și că Webroot marchează site-urile populare ca Facebook și Bloomberg ca fiind site-uri de phishing și blochează accesul clienților la ele.

Share With: