HomeStiriSecuritate ITAngajații din Europa sunt loviți de „oboseala de securitate”

Angajații din Europa sunt loviți de „oboseala de securitate”

Angajații europeni înțeleg riscurile de securitate și consecințele acestora dar iau mai puțin e măsuri ca angajații din alte colțuri ale lumii.

Un nou studiu realizat de Aruba, companie care aparține Hewlett Packard Enterprise, dezvăluie că angajații europeni se situează pe ultimul loc în lume în ceea ce privește disciplina în domeniul securității cibernetice și afișează semne de „oboseală de securitate”, în ciuda faptului că sunt conștienți de riscurile de securitate după introducerea regulamentului GDPR, scrie itproportal.com.

Compania a chestionat 2,650 de angajați din Europa pentru a înțelege mai bine cum afectează afacerile locul de muncă digital.

Conform studiului celor de la Aruba, peste jumătate (55%) dintre angajații europeni nu se gândesc în mod obișnuit la securitatea cibernetică, iar 17% dintre aceștia nu se gândesc deloc la securitatea cibernetică. În Asia și în cele două Americi, angajații se gândesc la securitatea cibernetică mai des, din când în când sau zilnic, în proporție de 61% și respectiv 51%.

Conform studiului, unul dintre motivele principale pentru care angajații europeni evită responsabilitatea de a-și proteja datele personale se datorează presupunerii că aceasta este doar responsabilitatea echipelor IT, scrie information-age.com.

Conform cercetării, angajații europeni sunt mai conștienți de pericolele unei breșe de securitate. Când au fost întrebați, 42% dintre europeni înțeleg că pierderea de date aduce cu sine consecințe legale, mai mult decât angajații din cele două Americii (36%) și Asia (27%).

Cu toate acestea, studiul arată că 26% dintre angajații europeni încă nu cred că securitatea cibernetică este importantă pentru ei.

Morten Illum, vicepreședinte Aruba pentru regiunea EMEA, a precizat că această atitudine s-ar datora „oboselii de securitate” adusă de o supraexpunere la reguli de securitate cu puțină asistență tehnică. El spune că mesajele și știrile de securitate cibernetică i-au inundat pe europeni și că dacă aceștia înțeleg riscurile și nu iau măsuri soluția este să li se ofere o tehnologie îmbunătățită care să le ofere asistența necesară.

Share With: