Smartphone-urile cu Android domină şi în raporturile de vânzări din România. Experţii în securitate informatică de la compania germană G Data Security Labs au contabilizat aproape 520.000 de noi fişiere periculoase în prima jumătate a anului. În dezvoltarea aplicaţiilor periculoase, infractorii au camuflat codurile malware pentru a face analizarea acestora mult mai dificilă şi au ascuns funcţionalităţile periculoase pe cât posibil. Altă tendinţă este creşterea folosirii kit-urilor specializate, care fac mai uşoară sustragerea de date de către infractorii neexperimentaţi. Pentru cea de-a doua jumătate a anului, G Data aşteaptă o triplare a numărului de malware-ului de Android.
Comparativ cu cea de-a doua jumătate a anului 2012, reprezintă o creştere de 180 de procente. Numărul de familii malware s-a dublat, ajungând la 454. Dintre fişierele malware secrete, troienii au avut o pondere de 86%, se arată într-un raport G Data, scrie sm24.ro.
Funcţiile malware din aplicaţiile manipulate sunt din ce în ce mai camuflate – atât în codul programelor, făcând analizarea acestora mai dificilă, cât şi în funcţionalitatea aplicaţiilor. Asta face mai dificilă pentru utilizatori detectarea şi ştergerea aplicaţiilor malware. Astfel, infractorii pot să-i spioneze pe utilizatori şi dispozitivele mobile ale acestora un timp mai îndelungat şi să-i exploateze în scopuri infracţionale.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…