[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Analiștii în securitate au descoperit un botnet ce adaugă 10.000 de dispozitive zilnic

Rețeaua de computere și alte dispozitive ar putea afecta milioane de organizații din lumea întreagă dacă ar fi folosită, conform experților.

Cercetătorii de la firma de securitate cibernetică Check Point au descoperit un nou botnet numit „IoTroop” care evoluează și se dezvoltă adăugând noi dispozitive IoT cu o viteză și un potențial mai mare de atac decât botnet-ul Mirai de anul trecut, se precizează pe blogul Check Point.

Botnet-urile IoT sunt dispozitive inteligente conectate la internet care au fost infectate de același malware și sunt controlate de la distanță de un atacator. Aceste tipuri de atacuri au fost cele mai puternice atacuri cibernetice ce au lovit organizații din lumea întreagă, inxluzând spitale, căi de transport, companii de telecomunicații și altele.

Unele aspecte tehnice i-au făcut pe cercetători să creadă că noul botnet ar avea o legătură cu Mirai, dar este o nouă campanie mult mai sofisticată care se răspândește rapid în lumea întreagă.

Câțiva cercetători din domeniul securității cibernetice au confirmat luni descoperirea Checkpoint, spunând că ar putea reproduce sau chiar depăși botnet-ul Mirai, scrie scmp.com.

Botnet-ul a mai fost numit și „Reaper” și a fost prima dată depistat la mijlocul lunii septembrie. O firmă de securtate cibernetică din China, numită Qihoo 360, spune că botnetul crește cu 10.000 de dispozitive zilnic.

Un cercetător al check Point a precizat că este foarte puțin probabil ca experții în securitate cibernetică să oprească un eventual atac.

Noul botnet folosește codul sursă al Mirai, dar are aproximativ 100 de noi funcții diferite și are potențialul de a ajunge la foarte multe dispozitive.

Check Point a precizat că malware-ul care crează botnetul infectează o varietate de dispozitive conectate la internet, dar are și funcții care țintesc dispozitive de rețea și routere produse de D-Link, TP-Link, AVTECH, NETGEAR, MikroTik, Linksys și Synology.

Consumatorii pot verifica dacă dispozitivele lor au cele mai noi actualizări de firmware și de securitate, deoarece malware-ul profită de vulnerabilitățile cunoscute ale dispozitivelor.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019