HomeStiriSecuritate ITAmeninţările de securitate cibernetică din era 5G discutate în Praga

Ameninţările de securitate cibernetică din era 5G discutate în Praga

Amenințările de securitate cibernetică din era 5G sunt discutate la nivel mondial de către oficialii de securitate.

Cooperarea la nivel mondial este esențială pentru asigurarea securității rețelelor 5G, au declarat oficialii de securitate cibernetică, în cadrul unei întâlniri de la Praga, care vizează combaterea modalităților de combatere a amenințărilor, în timp ce națiunile încep să lanseze echipamente de telecomunicații de nouă generație, conform reuters.

Statele Unite a căutat să limiteze rolul producătorilor chinezi de echipamente de telecomunicații, cum ar fi Huawei Technologies, în construirea rețelelor 5G, din cauza temerilor că ar putea fi folosiți de Beijing pentru spionaj. Huawei însă a respins aceste acuzații.

Oficialii spun că speră să încheie întâlnirea – la care au participat reprezentanți din 30 de Uniunii Europene, NATO și țări precum Statele Unite, Germania, Japonia și Australia – cu o prezentare a practicilor care ar putea constitui o bază pentru o abordare coordonată a securității comune și măsuri de politică. Rusia, China și Huawei nu au fost invitați, deși un număr de participanți au spus că nu este exclusă nicio companie sau țară.

„Este o încercare de a lărgi discuția către o platformă care ar trebui să implice întreaga civilizație occidentală”, a spus o sursă diplomatică, adăugând că un rezumat  al președintelui ar trebui să ofere puncte cheie pentru discuții suplimentare.

Problema de securitate este crucială datorită rolului principal al 5G-ului în produsele conectate la internet, de la autovehicule auto și orașe inteligente, la realitate augmentată și inteligență artificială. Dacă tehnologia care stă la baza conectivității 5G este vulnerabilă, acest lucru ar putea permite hackerilor să exploateze astfel de produse pentru a le spiona sau perturba.

 

Share With: